Sari la conținut
Home » Mare sărbătoare pentru mieunătoare

Mare sărbătoare pentru mieunătoare

Mare sărbătoare pentru mieunătoare. Astăzi, 8 august, avem mare petrecere printre animale. Data de 8 august a fost declarată a fi ziua în care să apreciem și să onorăm unul dintre cele mai populare animale de companie de pe planetă.

Ziua Internațională a Pisicii este celebrată pe 8 august. Festivitățile inițiale pentru Ziua Internațională a Pisicii au fost puse la cale pentru prima dată în 2002 de către IFAW, Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor.

Se estimează că aproximativ 500 de milioane de pisici există în întreaga lume, ceea ce înseamnă că aproape fiecare familie extinsă are cu siguranță o rudă cu mai mulți pisoi decât copii, indiferent de țară sau de climă.

S-a demonstrat că deținerea unei pisici îmbunătățește sănătatea mentală și ameliorează stresul, anxietatea și depresia. Așa că atunci când afară plouă și nu ai cu cine să te îmbrățișezi, orice pisică neagră, roșcată, persană, siameză, birmaneză, bengaleză, cu păr scurt sau orice pisică europeană va fi de ajuns pentru a te sinți bine.

Ziua în care pisicile negre aduc noroc

Ziua Internațională a Pisicii este ziua din an în care pisicile negre aduc noroc și fiecare dintre aceste creaturi minunate merită răsfățate.

Aceasta este ziua perfectă pentru a cumpăra pisicii o jucărie nouă, chiar dacă este neagra, un pat sau poate acea mâncare extravagantă, gourmet! Răsfață-ți cum se cuvine pe micul prieten felin cu patru picioare și organizează-i o mică petrecere de Ziua Internațională a Pisicii pentru a sărbători starul acestei zile. Cei care nu au o pisică proprie ar putea dori să cumpere niște jucării sau mâncare și să le ducă la adăpostul local pentru pisici ca donație.

O scurtă istorie a pisicilor:

3000 Î.HR.

Egiptenii antici au permis pisicilor să intre în casă.  În efortul de a controla dăunătorii din hambare, egiptenii antici încep să permită pisicilor sălbatice să intre în casă pentru a ține șoarecii la distanță.

1919

Felix the Cat devine o vedetă. Adesea considerat primul personaj vedetă din lume al filmelor de animație, Felix the Cat își face debutul când apare în scurtmetrajul „Feline Follies”, cu câțiva ani înainte ca Mickey Mouse să intre în scenă.

1982

Muzicalul Cats are premiera pe Broadway. Un omagiu adus prietenilor felini, Cats, de Andrew Lloyd Weber, se lansează ca un succes și va deveni în cele din urmă unul dintre cele mai de succes musicaluri de pe Broadway din toate timpurile.

2002

Se sărbătorește prima Zi Internațională a Pisicilor. Înființată de Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor, această zi este creată pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la situația dificilă a pisicilor, învățând în același timp cum să le îngrijim și să le protejăm.

2020

International Cat Care preia Ziua Internațională a Pisicii. Responsabilitatea și custodia este transmisă către International Cat Care, care este o organizație britanică ce se ocupă de îngrijirea pisicilor încă din 1958.

Mare sărbătoare. Ce poți face de ziua internațională a pisicii

De Zilei Internaționale a Pisicii poate implica orice. Poate că o modalitate excelentă de a începe ar fi ca toată lumea să își răsfețe pisica. Viva ne recomandă câteva idei:

Fii voluntar la un adăpost pentru pisici

Una dintre cele mai importante trăsături ale Zilei Internaționale a Pisicii nu este doar distracția care poate fi făcută, ci este vorba despre necesitatea de a crește gradul de conștientizare cu privire la situația dificilă a multor pisici care nu au case în care să trăiască.

Adăposturile de animale au adesea nevoie de voluntari care să îmbăieze, să îngrijească, să se joace cu pisicile și să le îngrijească, precum și de oameni care să ajute la munca de birou, la marketing, la curățenie sau la alte sarcini importante.

Treci astăzi pe la un adăpost local pentru a vedea ce fel de ajutor poate fi oferit – și transmite personalului cât de mult este apreciat pentru ceea ce face!

Fă o donație pentru o organizație caritabilă pentru pisici

Nu ai timp să te oferi voluntar? Nu-i nimic! Ziua Internațională a Pisicii este, de asemenea, un moment excelent pentru a face o donație în bani pentru a ajuta un adăpost local pentru pisici sau un adăpost pentru animale care s-ar putea să se lupte pentru a finanța îngrijirea și întreținerea pisicilor care au nevoie. Sau fă o donație către o organizație caritabilă mai mare pentru pisici care sprijină situația acestor feline.

Adoptă o pisică de Ziua Internațională a Pisicii

Adu puțină iubire chiar în casa ta și ajută o mică viață adoptând o pisică. Pisicile sunt destul de ușor de îngrijit, sunt destul de independente, sunt niște colegi de cameră grozavi, sunt adesea bune cu copiii și nu necesită multă întreținere. O mare varietate de pisici așteaptă doar o persoană sau o familie iubitoare care să le ia acasă și să aibă grijă de ele!