De 1780 Vizualizari

Mămica lor a murit împuşcată de braconieri, iar ei urmau să sfârşească din cauza foamei

Dar un om cu suflet mare i-a salvat de la un sfarşit dureros şi sigur

 

Asociația de protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni” din Brașov a salvat doi puișori de urs după ce mama lor a fost împușcată ilegal de braconieri.

Puii, în vârstă de circa 2 luni, au fost găsiți de către șeful unei exploatări silvice de pe Valea Bogății, rămaşi orfani în urma sezonului de vânătoare care s-a finalizat acum 3 săptămâni. Bărbatul a luat decizia de a duce ursuleţii la Asociația de protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni” pentru a le oferi găzduire şi hrană specială.

poza 4

Anual sunt descoperite cel puțin două cazuri de pui orfani

 

Președintele AMP, Cristina Lapis a spus că: „Cel mai probabil, mama lor a fost împușcată în timpul unei partide de vânătoare. Cu toate că este ilegal să împuști ursoaica cu pui, în fiecare an descoperim cel puțin două cazuri de pui orfani. Noi îi preluăm și îi supunem unui examen medical, înainte de a fi plasați spre reabilitare”.

Potrivit reprezentanților asociației, cei doi pui de urs –o femelă și un mascul- au fost aduși în condiții bune de sănătate, iar după două zile de carantină, ei au fost predați centrului de reabilitare de la Bălan.

 

(Andreea Brînzei)

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X