De 922 Vizualizari

Mamica eroina de….OPOSUM. Cara 15 dintr-un foc!

Probabil esti prea ocupat cu milioanele de lucruri pe care le faci si cu celelalte sute care asteapta sa fie rezolvate, dar te sfatuim sa iti rupi un minut din timpul tau pretios si sa te uiti la clipul de mai jos, ce infatiseaza un oposum carandu-si eroic toti cei 15 puisori in spate.

Oposumul este un gen de mamifere marsupiale arboricole, de marimea unei pisici, cu coada lunga si blana cenusie, care traieste in America de Nord si de Sud. In America de Nord, aceste animale s-au adaptat destul de bine pentru a supravietui pericolelor care-i pasc. Acestea sunt capabile sa se prefaca moarte pentru a evita sa fie mancate de un pradator. Oposumii au evoluat in cel putin 103 specii din SUA, si se alimenteaza cu resturile alimentare care ajung in cosul de gunoi, inclusiv fructe, legume, nuci, carne si oua.

Oposumii au marsupii mari incat sa incapa acolo aproximativ 20 de pui. Acestia, odata nascuti, stau in marsupiul mamei, in protectia si grija ei, o perioada de pana la patru luni. Dupa ce cresc suficient de mari, tinerii opossums se aventureaza afara, ajutandu-se de blana mamei, in cautare de hrana.

Iar aceasta mama oposum isi duce puii sai in spate, considerandu-i inca mici pentru a-i indemna sa devina independenti, potrivit Science Alert.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X