De 974 Vizualizari

„MAMA” MAIDANEZILOR. O femeie a adoptat 171 de câini vagabonzi şi i-a abandonat în stradă. „Primăria este de vină!”

Şaptesprezece persoane au sterilizat gratuit, au adoptat şi s-au angajat să păstreze peste 1.100 de câini, dar unii dintre aceştia au fost ulterior abandonaţi pe străzi, printre „campionii” la adopţii fiind cinci persoane care au sterilizat, fiecare, 171, 159, 96 şi, respectiv, câte 80 de animale.

O singură persoană, reprezentanta unui ONG din Capitală, a adoptat pe numele ei 171 de câini vagabonzi. Elena Cristian i-a spus funcţionarului care a vrut să verifice unde sunt animalele că cele mai multe au ajuns din nou în stradă potrivit TVR 1. Femeia a semnat actele de adopţie pentru cei 171 de câini. Astfel, s-a angajat să nu abandoneze patrupedele. Chiar şi aşa, susţine că autorităţile locale sunt, de fapt, vinovate.

Dumnealor ştiau foarte bine ce fac ONG-urile. Şi-au dat acordul pentru această situaţie şi, totuşi, au pus ONG-urile să semneze că îi adoptă şi iată în ce situaţie s-a ajuns acum. La vremea respectivă ni s-a spus că este doar un formular şi că vor schimba formularele, dar nu s-a întâmplat şi acum bineteles că aruncă vină pe ONG-uri”, a spus Elena Cristian, pentru postul naţional de televiziune.

Riscă închisoare

Lăsarea în libertate a câinilor adoptaţi pare o practică la scară largă. Cea care a luat pe semnătură maidanezul care se pare că l-a ucis pe băiatul de patru ani a declarat pentru un cotidian că ONG-urile şi fundaţiile au abandonat mii de câini în Capitală. Potrivit legii de protecţie a animalelor, abandonul se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau amendă penală de 2000 la 10000 de lei. Acest act normativ este în vigoare de cinci ani.

Tags:

2 Comentarii

  1. e nevoie se vede de hingheri de ong-uri!

  2. si ce asteapta politia sa le dea amenzi?Orice persoana adulta raspunde pentru actiunile sale

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X