Sari la conținut
Home » Lupii din sud-estul Canadei sunt diferiți genetic! Ce îi face speciali?

Lupii din sud-estul Canadei sunt diferiți genetic! Ce îi face speciali?

Lupii din sud-estul Canadei sunt diferiți genetic!

Lupii din sud-estul Canadei sunt diferiți genetic! În sud-estul Canadei, există o comunitate de lupi și coioți ale căror origini și relații genetice au fost subiectul unei analize amănunțite realizate de cercetătorii de la Universitatea din Montana.

Aceștia au adus lumină asupra evoluției acestor canide, punând în discuție aspecte dezbătute între conservatoriști și taxonomiști.

Lupii din sud-estul Canadei sunt diferiți genetic!

În regiunea sud-estică a Canadei, cercetătorii de la Universitatea din Montana au efectuat o analiză atentă a originii și relațiilor genetice ale unei comunități de lupi și coioți.

Acest studiu a aruncat o nouă lumină asupra procesului evolutiv al acestor canide, oferind informații importante pentru înțelegerea relațiilor dintre ele.

Lupii din estul Canadei au fost mult timp subiectul unor controverse. Neștiindu-se cu exactitate dacă reprezintă o specie distinctă sau sunt rezultatul hibridizării dintre coioți și lupi gri.

În particular, lupul estic e cunoscut și sub denumirea de lup Algonquin. Și a fost identificat în unele studii drept o specie separată, având în vedere diferențele genetice și comportamentale.

Cu toate acestea, actualmente, guvernul provincial îi cataloghează ca o singură specie în centrul Ontario.

Studiul recent a implicat secvențierea genomurilor a 25 de animale cu origini necunoscute, reprezentative pentru canidele canadiene similare lupilor.

Rezultatele au indicat că lupii din regiunea Marilor Lacuri din sud-estul Canadei prezintă diferențe genetice semnificative față de alte canide din aceeași zonă.

Cercetătorii au evidențiat că lupii din est s-au împerecheat cu coioți și lupi gri acum aproximativ 37.000 de ani

Astfel, s-a concluzionat că lupii estici au evoluat separat de lupii gri cu aproximativ 67.000 de ani în urmă.

Cercetătorii au evidențiat că lupii din est s-au împerecheat cu coioți și lupi gri acum aproximativ 37.000 de ani. Și continuă să se amestece cu ambele specii.

Această amestecare genetică a fost un factor crucial în diversitatea marcantă a blănii și comportamentului acestor canide.

Studiul aduce noi date privind evoluția și interacțiunile complexe dintre lupi, coioți și lupi gri din America de Nord, contribuind la o mai bună înțelegere și protejare a acestor specii în habitatul lor natural, conform incredibilia.ro.

Etichete: