Sari la conținut
Home » Lunga perioadă de recuperare a unui cățel ajuns într-un adăpost! Frica față de oameni

Lunga perioadă de recuperare a unui cățel ajuns într-un adăpost! Frica față de oameni

  • de

Lunga perioadă de recuperare a unui cățel ajuns într-un adăpost! Frica față de oameni.

Depresia unui cățel ajuns într-un adăpost pentru animale!

Pentru un biet patruped găsit într-o pădure, oamenii s-au dovedit a fi extrem de răi și fără suflet, ceea ce i-a provocat o adevărată teamă față de oricine încerca să se apropie de el.

Fusese legat cu un lanţ de un copac şi lăsat în voia sorţii.

Bietul câine părea îngrozitor de speriat.

„Când l-am găsit, ne-am dat seama că viaţa lui de până atunci trebuie să fi fost foarte dificilă” – povesteşte Courtney Bellew, director de salvare şi reabilitare a animalelor la SNARR.

Primele zile ale unui câine într-un adăpost sunt întotdeauna dure, dar cazul lui Stewart a fost cu adevărat şocant, el retrăgându-se speriat într-un colț.

„Nu-şi dorea să fie atins. Era îngrămădit într-un colţ. M-am temut pentru el”, a spus unul dintre voluntari.

De fiecare dată când cineva încerca să se apropie de el, Stewart continua să dea înapoi, mârâind şi ascunzându-şi capul.

„Stewart era atât de stresat de prezenţa noastră, încât ne-a venit altă idee. Ne-am gândit să-l lăsăm să se relaxeze”, a spus Rebecca Rood, una dintre voluntare.

Pentru un căţeluş aflat într-o asemenea stare, poate fi destul de dificil să-şi găsească o casă permanentă. Cu toate acestea, voluntarii erau fost dispuşi să-l ajute. Au decis să încerce să-i ofere mai mult timp şi spaţiu, dar nimic nu a funcţionat.

Cățel
Cățel

Pentru prima dată, a îndrăznit să se uite la voluntari şi părea dispus să încerce să socializeze cu ei.

„Cureaua aceea de la gât a fost o povară din trecutul său. Când i-am îndepărtat-o, a început să-şi arate adevărata personalitate şi chiar a dat din coadă”, a spus Courtney.

Cățel
Cățel

Din fericire, acest patruped a avut norocul să-i întâlnească pe cei mai buni salvatori şi acum toţi sunt de acord că se va putea recupera complet.