De 695 Vizualizari

Locuitorii unui oras din Noua Zeelanda, speriati de atacurile rechinilor albi

Locuitorii orasului sudic Oban, de pe insula neozeelandeza Stewart, sustin ca rechinii sunt atrasi in zona de catre operatorii turistici care incearca sa le ofere clientilor senzatii tari, scrie The Guardian. Locuitorii se plang ca, din cauza faptului ca unii operatori turistici recurg la scufundari in custi de protectie pentru a le permite clientilor sa vada rechini albi, specie cunoscuta si simplu ca marele alb, rechinii au devenit din ce in ce mai agresivi, ajungand sa urmareasca barcile si chiar sa le atace. Scufundarile in custi de protectia au fost introduse pe insula Stewart in 2007.

Insula Stewart – Rakiura – este a treia insula ca dimensiune a Noii Zeelande.

O portiune de circa 85% din insula de 1.570 kilometri patrati este protejata fiind declarata parc natural, iar pe insula traiesc 380 de oameni, care lucreaza, in mare parte, in industria pestelui si a fructelor de mare, sau in domeniul turistic. Acestia impart oceanul cu o populatie semnificativa de rechini albi – potrivit estimarilor, intre 59 si 120 animale. Rechinii albi migreaza in aceasta zona spre sfasitul verii si in toamna pentru a vana pui de foca, iar locuitorii sustin ca pana nu demult au avut o relatie pasnica cu temutul pradator, protejat in apele Noii Zeelande incepand din 2007.

„Comportamentul rechinilor s-a schimbat de cand cu scufundarile in cusca, nicio indoiala. Acum, cand vad o barca sau ceva ce pluteste, rechinii le asociaza cu mancare. Devenim tinte si e doar o problema de timp pana omoara pe cineva”, sustine un localnic.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X