De 2071 Vizualizari

Leii din Africa în pericol de dispariţie?

Roxana Roseti

Circa 5.000 de lei sunt crescuţi în ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vânaţi. Un studiu recent al Duke University din SUA aduce la lumină o realitate crudă: populaţia leilor din Africa a scăzut de la 100.000 la 35.000 de animale în ultimii 50 de ani. Astfel, cei supranumiţi „regii animalelor” ar putea deveni în scurt timp istorie.

Principala cauză care duce la extincţia acestei specii în Africa o reprezintă fermele de creştere a leilor pentru trofeele de vânătoare. Cea mai mare felină de pe teritoriul african  este şi cel mai râvnit trofeu pentru vânători. An de an, pasionaţii de vânătoare vin aici pentru suveniruri precum blana de leu.

Regimul de tortură

Cererea pentru trofee creşte constant, de la an la an, iar o asemenea cerere nu poate fi satisfacută doar de populaţia de lei din sălbăticie, astfel că în Africa de Sud se dezvolta o industrie prosperă, cunoscută şi sub denumirea de „vânătoarea la ţarc”

Circa 5.000 de lei sunt crescuţi în ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vânaţi. Regimul de tortură începe imediat dupa naşterea puilor de leu. Puii sunt separati de mame la trei zile dupa nastere, sunt hrăniţi artificial şi sunt exploataţi ca atracţie pentru turiştii care vor să se fotografieze cu ei.

Când cresc prea mari ca sa mai poată fi tinuţi sub control, leii sunt puşi pe lista viitoarelor trofee de vânătoare. Leii sunt în general tinuţi în ţarcuri foarte mici, iar persoane înstărite din întreaga lume îşi pot alege pe Internet ce animal vor sa împuşte, se arată într-un comunicat al Vier Pfoten Internaţional. În funcţie de vârstă, mărime şi de aspectul animalului, trofeul unui leu mascul costă între 10.000 şi 25.000 de euro, în vreme ce o femelă ajunge la 3.000 de euro.

Tags:

7 Comentarii

 1. Dar leii din buzunarele romanilor ce mai fac?

 2. Corcitura spune:

  Cine ar fi putut sa scrie un asemenea articol altcineva decit iubita mea , Roxana . Extraterestrii , animale pe cale de disparitie , paranormal , tu , numai tu esti unica femeie pe care o iubesc si pe care o voi iubi vreodata ! Iti multumesc ca existi , fara tine viata nu ar mai insemna nimic !

 3. leul nostru a disparut demult nu vad de ce ne-am face griji acuma de leul lor fiecare cu leii lui

 4. Iulian67 spune:

  Ce mai barbati slabanogi !
  Daca sunteti barbati adevarati infruntati LEII cu mainile goale
  nu cu arme. Halal civilizatie umana,din cauza omului dispar
  multe forme de viata de pe Tera

 5. ce are „sula cu prefectura”?
  Auzi la „Principala cauză care duce la extincţia acestei specii în Africa o reprezintă fermele de creştere a leilor pentru trofeele de vânătoare.” Aia sunt nascuti la ferma, pe cand grosul se afla in libertate unde mor din cauze bolilor, a largirii ariei naturale etc.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X