Sari la conținut
Home » Legătura dintre leu și o pisică bengaleză

Legătura dintre leu și o pisică bengaleză

Ce animale nu o să fie domesticite niciodată?

Legătura dintre leu și o pisică bengaleză. Se știe că leii sunt animale feroce, cumoscute pentru forța și agresivitatea sa. Totuși, ce legătură ar putea fi între un leu și o pisică bengaleză.

Motanul Cezar, de rasă bengaleză care arată ca un leu

Pisoiul Cezar arăta ca un leu dar este cea mai dulce felină pe care o puteți întâlni vreodată.

„Cezar al meu este foarte afectuos, vesel şi, la fel ca toate pisicile din Bengal, foarte blând”, a declarat proprietarul lui Cezar, Wojtek Czachurski, în vârstă de 63 de ani, pentru The Epoch Times.

Czachurski, care locuiește în orăşelul Bochnia din sudul Poloniei, lucrează într-o mină de sare şi este fotograf pasionat. El îşi fotografiază în mod regulat pisoiul lui extrem de postează fotografiile online, pentru care a primit răspunsuri uimitoare.

Cezar, pisica leu de rasă bengaleză. Phoho credit Wojtek Czachurski
Cezar, pisica leu de rasă bengaleză. Phoho credit Wojtek Czachurski

„Nu sunt surprins, pentru că este unic. O pisică cu un aspect şi o culoare sălbatică, pe lângă faptul că are părul lung, este cu adevărat unică”, a spus el.

Oamenii presupun că Cezar, în vârstă de 2 ani şi jumătate, trebuie să fie un amestec de rasă Bengal încrucişat cu un Maine Coon sau cu o pisică siberiană.

Legătura dintre leu și o pisică bengaleză reprezentată de aspectul sau este contestată de unii dintre cei care l-au văzut. Unii chiar îl acuză pe Czachurski că a falsificat aspectul pisicii cu ajutorul unor instrumente de editare a fotografiilor. Însă proprietarul lui Cezar le explică oamenilor cu răbdare despre pisoiul sau unic.

„Cezar este cea mai adevărată şi originală pisică Bengal cu pedigree. Printre crescători, este numit un Sirocco Cashmere Bengal”, a precizat el.

Înainte de a adopta pisica pasionatul de animale s-a documentat despre această rasă specială, aflând că necesită multă atenţie, îngrijire şi exerciţii fizice.

„Cel mai important lucru este că nu-i place singurătatea. Pisicile din această rasă sunt foarte prietenoase; le place să stea alături de oameni. Uneori, nu-şi părăsesc stăpânii nici măcar pentru o clipă. Îi place compania altor animale – se simte cel mai bine într-un grup.” a spus Czachurski.

Cezar, pisica leu şi Borys prietenul sau de rasa bengaleza. foto credit Wojtek Czachurski
Cezar, pisica leu şi Borys prietenul sau de rasa bengaleza. foto credit Wojtek Czachurski

Cezar nu este singurul pisic deținut de polonez. El mai are încă doi pisoi, unul dintre ei este un motan din Bengal în vârstă de 3 ani şi jumătate, „grijuliu şi foarte blând”, pe nume Borys, iar altul este motanul bengalez argintiu „puternic, dar blând”, pe nume Portos. În afară de faptul că preferă să doarmă şi să mânce, celor trei pisici le place cel mai mult să se joace.

„Au o energie inepuizabilă”, a declarat Czachurski, adăugând că cele trei pisici ale sale au anumite „caracteristici de câine”, cum ar fi faptul că sunt capabile să aducă mingea şi că dorm la picioarele stăpânului lor. Conform naturii pisicilor, toate sunt extrem de curioase.