Sari la conținut
Home » Legat mult prea strâns cu o frânghie în jurul gâtului, un biet cățel a fost salvat!

Legat mult prea strâns cu o frânghie în jurul gâtului, un biet cățel a fost salvat!

  • de

Legat mult prea strâns cu o frânghie în jurul gâtului, un biet cățel a fost salvat!

Un cățel era la un pas să moară în cazul în care nimeni nu ar fi intervenit!

Insula Curaçao din Marea Caraibelor a devenit casa unui biet câine ajuns să supraviețuiască de la o zi la alta. Frânghia din jurul gâtului i-a provocat răni extrem de dureroase animalului de companie, care își dorea nespus de mult să fie adoptat de o familie.

Deşi un grup de oameni au vrut să-l salveze, bietul patruped nu a lăsat pe nimeni să se apropie de el, fiind speriat de ceea ce au făcut oamenii din trecutul său.

Din fericire, o femeie a decis să apeleze la „Paws Curaçao”, un grup local de salvare, care a ştiut cum să câştige încrederea animalului. Una dintre persoanele din comunitatea în care a fost salvat a decis să-l ducă acasă, astfel încât acest patruped să nu se mai întoarcă niciodată pe străzile periculoase de pe insulă.

„Ştiam că trebuie să acţionăm rapid, deoarece era slab, foarte speriat şi nu stătea prea mult timp într-un singur loc”, a povestit Violeta Draseikait, una dintre voluntare.

Salvatorii susţin că legarea animalelor de companie cu frânghii este o practică des întâlnită pe insulă, aşa că îi avertizează pe proprietari cu privire la pericolul lor.

Ceea ce era evident era faptul că îndurase prea multe în scurta lui viaţă.

„Proprietarii nu realizează răul pe care îl provoacă sau pur şi simplu nu le pasă. Îndepărtarea frânghiei părea un nou început pentru Boef şi după câteva zile am putut vedea un alt câine”, a spus Violeta.

cățel
cățel

Starea lui de sănătate a început să se îmbunătățească pe zi ce trece, iar acum s-a transformat într-un cățel vesel și frumos! Drama din trecut va rămâne doar un vis neplăcut, care va dispărea pe măsura ce patrupedul va primi atenție și dragoste.