Sari la conținut
Home » Lecții de viață date de câinii salvați persoanele private de libertate

Lecții de viață date de câinii salvați persoanele private de libertate

Lecții de viață date de câinii salvați persoanele private de libertate! Potrivit reprezentanților programului „Romanian Prison Dogs”, persoanele aflate în Penitenciarului București-Jilava au parte de sesiuni de terapie asistată de animale. Interacțiunea cu cățeii îi ajută mult pe oamenii de după gratii. Câinii sunt bucuroși că au parte de afecțiune și grijă. 

Proiectul a fost înființat acum 5 ani, iar pușcăriașii se întâlnesc de patru ori pe săptămână cu câinii salvați de pe stradă.

Lecții de viață date de câinii salvați persoanele private de libertate

„Se spune ca omul sfințește locul, iar asta se întâmplă și la adăpostul de căței din cadrul Penitenciarului București-Jilava. Adăpost al proiectului Romanian Prison Dogs, program, unde, de aproape 5 ani, de patru ori pe săptămână, se întâmplă sesiuni de terapie asistată de animale pentru persoanele private de libertate. Frumusețea stă în faptul ca interacțiunea se întâmplă între persoane private de libertate și câini salvați. Căței cu traume, căței care poate n-au știut ce-i aia mângâiere, ce e aia grijă și afecțiune. Unii dintre ei nu știau nici ce e aia zgardă și a durat până să accepte să li se pună.”

Oamenii învață niște lecții incredibile de la cățeii ăștia

„Totul cu răbdare, calm și fără gând de renunțare, iar câinele a simțit, a prins încredere și a acceptat din nou oamenii. De partea cealaltă, oamenii învață niște lecții incredibile de la cățeii ăștia, în lunile în care stau lângă ei cu răbdare si afecțiune, așteptând să se deschidă, sau în momentele în care partenerul lor învață comenzi noi pe care le face cu bucuria aia de cățel. Ce vrem sa știți e că terapia continuă, proiectul continuă, chiar și în vremurile astea ciudate pe care le trăim, pline de restricții.”, este mesaj publicat pe Facebook de către inițiatorii proiectului.

 

https://www.facebook.com/Prisondogs/posts/909044009618835