Sari la conținut
Home » L-au amendat după ce a făcut surfing cu pitonul său. O întâmplare ciudată

L-au amendat după ce a făcut surfing cu pitonul său. O întâmplare ciudată

A făcut surfing cu pitonul său. În Australia, un bărbat a fost văzut pe placa sa de surfing în timp ce avea un piton înfăşurat în jurul gâtului. Asta i-a adus o amendă. Adică pentru că a făcut surfing cu pitonul său. Dacă era acasă…

O înregistrare video ce îl prezintă pe îndrăzneț în valurile din proximitatea celebrei regiuni metropolitane Gold Coast. Adică la sud de Brisbane. Și filmarea a făcut furori…

A făcut surfing ”extrem”

Autorităţile locale l-au amendat cu 2.322 de dolari australieni (1.400 de euro). Bărbatul avea dreptul de a deţine un piton-tapet ca animal de companie, dar nu să îl aducă la surfing.

„Pentru a putea fi scos într-un spaţiu public, este nevoie de un permis separat”, a precizat Ministerul Mediului din statul australian Queensland într-un comunicat.

„Şerpii sunt, evident, animale cu sânge rece şi, deşi pot să înoate, reptilele evită în general apa. Pentru acest piton, apa ar fi fost foarte rece, iar singurii şerpi care ar trebui să existe în ocean sunt şerpii de mare”, au adăugat reprezentanţii aceluiaşi minister.

Uriașul piton-tapet

Un piton uriaș, sursă foto: cnn.com
Un piton uriaș care se târăște pe jos

Pitonul-tapet, o specie care trăieşte în Australia şi Papua Noua Guinee, poate să atingă până la trei metri.

Neveninoşi, ei se înfăşoară în jurul prăzii până când aceasta moare prin asfixiere. Aceste reptile se hrănesc în principal cu păsări, şopârle şi mamifere de talie mică. Semi-arboricol, nocturn, poate fi irascibil. Pitonul-tapet poate trăi până la 20 ani.

Hrana pitonului-tapet

Chiar şi pitonii uriaşi sunt la început mici şi drăguţi dar cresc rapid şi vor necesita o hrănire constantă. Toţi pitonii, chiar şi cei uriaşi, sunt carnivori. Ei se hrănesc cu mamifere sau păsări „de dimensiuni adecvate”, potrivit nypost.

Ce înseamnă „dimensiunea adecvată” atunci când vorbim despre şerpi uriaşi? Pentru puii de piton înseamnă hrănirea cu câţiva şoareci adulţi sau pui de şobolan. Pe măsură ce pitonul creşte, creşte şi nevoia sa de hrană. Pitonii crescuţi în captivitate cresc și nevoile odată cu el: acum mănâncă iepuri şi găini. Mai ales speciile mari de pitoni au nevoie de animale și mai mari, precum porci, capre, porci mistreţi şi căprioare.

Etichete: