O femeie din China, în vârstă de 76 de ani, a crescut un pui de urs ca pe propriul copil. Când l-a adus acasă era un pui firav și l-a crescut, după cum povestește, cu lapte și miere, iar mai apoi cu…tăieței, timp de șase ani.

Moș Martin s-a făcut, însă, atât de mare, încât nu mai încăpea în cușcă. Așa că femeia, cu părere de rău, a hotărât că a venit vremea despărțirii.Cu inima strânsă, femeia a chemat autorităţile pentru ca ursuleţul, pe care l-a adus acasă în urmă cu şase ani, pe când era pui, a crescut doi metri şi cântărește 150 de kilograme.

Citește și:

Chinezoaica a povestit că l-a văzut la cineva care voia să-l vândă la circ. Şi i-a fost milă de animalul firav care, pe atunci, abia dacă avea 40 de centimetri şi puţin peste patru kilograme. Ştia că nu este tocmai legal, dar i-a propus negustorului fără scrupule să-i dea ei ursuleţul. Şi au bătut palma pentru aproximativ 17 dolari.“L-am hrănit cu miere și lapte. Când a mai crescut, i-am dat tăieței, două pachete pe zi. Apoi l-am hrănit cu ce mai aveam prin casă. După șase ani, s-a făcut atât de mare, încât nu mai încăpea în cușcă. Acum e timpul să aibă autoritățile grijă de el”, a povestit proprietara ursului.Când și-a dat seama că ghearele ursului au crescut și avea dinți ascuțiți, a adus acasă meșteri, care i-au făcut o cuşcă pentru neobişnuitul animal de companie.„Mă temeam că ar putea să iasă din curte şi să-i rănească pe copiii din sat”, a maia adăugat femeiaMoş Martin a fost amorţit cu o cantitate mică de anestezic, apoi transportat într-o rezervaţie pentru urşi.

Citește și: