Sari la conținut
Home » Jesse Lingard, al doilea fotbalist din Premier League, după Kurt Zouma, care este acuzat de rele tratamente aplicate animalelor. Ce sancțiuni a primit Kurt Zouma și ce riscă și Jesse

Jesse Lingard, al doilea fotbalist din Premier League, după Kurt Zouma, care este acuzat de rele tratamente aplicate animalelor. Ce sancțiuni a primit Kurt Zouma și ce riscă și Jesse

Jesse Lingard, transferat în această vară de Nottingham Forest de la Manchester United, este al doilea fotbalist acuzat de cruzime împotriva animalelor, după ce a distribuit câteva fotografii pe o rețea de socializare, în care se poate vedea cum cei doi câini ai săi au urechile tăiate. Primul a fost Kurt Zouma, acuzat că și-a lovit pisica cu piciorul și palma și, ulterior, a fost condamnat.

În urma acestei isprave, Lingard a intrat în atenția activiștilor pentru protecția animalelor și a poliției britanice. Cei doi patrupezi, Creed și Cash, pe care îi deține, sunt cumpărați de la o companie cunoscută în Marea Britanie, cu un grad de încredere recunoscut pe piața din zonă.

Procedura este ilegală în Marea Britanie

Ea poate fi realizată doar în anumite condiții, de veterinari, însă a căpătat notorietate printre stăpânii de câini de luptă, deși nu este cunoscut niciun beneficiu medical al acestei proceduri. În schimb, scurtarea urechilor este foarte traumatică pentru animale și se realizează la vârsta de 6-12 săptămâni.

Cei doi câini sunt cumpărați de la celebra firmă Chaperone K9 Ltd din Leicestershire. Ei fac parte din rasele cele mai cunoscute din Marea Britanie, Doberman și Mastiff. Fotbaliștii Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) și Kieran Tierney (Arsenal) au cumpărat și ei de la aceeași companie câini de talie mare.

Kurt Zouma a fost condamnat la 180 de ore de muncă în folosul comunității

Fost mijlocaș ofensiv al lui United și în prezent fundaș central la West Ham United, cât și jucător al naționalei Franței, a fost condamnat la 180 de ore de muncă în folosul comunității, interzicerea deținerii de pisici timp de cinci ani, cât și plata costurilor de judecată de 9.000 de lire streline, după ce a fost condamnat că și-a lovit pisica cu piciorul și palma.

În acest caz, poliția s-a autosesizat, după ce în mediul online a circulat un videoclip în care Zouma își maltrata pisica. Tot în acest caz a fost condamnat și fratele internaționalului francez cu origini în Republica Centrafricană, Yoan, întrucât el este cel care a filmat tot momentul în care pisica era lovită. Și el a primit 140 de ore de muncă în folosul comunității.

Zouma a fost sancționat și de West Ham

De asemenea, fotbalistul a pierdut selecții la naționala Franței, a fost amendat de către West Ham cu echivalentul a 300.000 de euro și i-a fost reziliat un contract important cu Adidas.

Această decizie a venit în urma faptului că fotbalistul Zouma a pledat vinovat în dosarul în care este acuzat de rele tratamente aplicate felinei sale.

Scandalul în care a fost implicat Kurt Zouma a început în luna februarie, când pe rețelele sociale a apărut un filmuleț în care lovește, aruncă și aleargă o pisică în casa sa. Momentele au fost filmate de fratele său, care putea fi auzit răzând pe fundal, potrivit sport.ro.

„Îmi pare foarte rău pentru cei care au fost deranjați de filmarea respectivă. Vreau să asigur pe toată lumea că pisicile sunt într-o stare perfectă. Sunt iubite de întreaga noastră familie, iar comportamentul meu a fost un caz izolat, care nu se va mai repeta”, spunea Zouma.

Kurt are 9,7 milioane de urmăritori pe Instrgram, iar postarea cu animalul maltratat a strâns sute de mii de like-uri, dar și mii de comentarii negative. În Marea Britanie, cele mai grave cazuri de cruzime împotriva animalelor poat aduce cinci ani de închisoare, amezi de până la 5.000 de lire sterline sau ambele.