Sari la conținut
Home » Îți dorești o pisică siberiană. Tot ce trebuie să știi despre această rasă

Îți dorești o pisică siberiană. Tot ce trebuie să știi despre această rasă

foto: europam.ro

Îți dorești o pisică siberiană. Dacă te gândești să-ți cumperi un animal de companie, și te-ai gândit la o pisică siberiană, află că aceasta este perfectă pentru tine și familia ta, deoarece se adaptează ușor și este foarte prietenoasă.

Nu este deloc greu să îngrijești o pisică din această rasă, însă trebuie să îi oferi foarte multă iubire și să fii atent la ea. Se poate ține atât în apartament, cât și în curte.

Îți dorești o pisică siberiană. Iată cât costă o astfel de pisică

Iată cât costă o astfel de pisică, dar și tot ce trebuie să știi despre ea! Noi îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Te întrebi cât costă o pisică siberiană? Ei bine, noi îți vom spune care este prețul ei, dar și tot ce trebuie să ai în vedere despre această rasă. Este o pisică prietenoasă, care se adaptează foarte bine în orice familie.

sursă foto: thediscerningcat.com
sursă foto: thediscerningcat.com

Pisicile siberiene, originare din Rusia, sunt crescute special pentru a se adapta la temperaturile reci și condițiile meteorologice severe datorită dimensiunii lor mari. Greutatea medie a unei pisici din această rasă poate varia între 4 și 9 kilograme, în funcție de sex, vârstă și sănătatea individuală a animalului. Masculii siberieni au tendința de a fi puțin mai mari decât femelele.

O pisică siberiană costă 2000 de dolari. Nu oricine își permite să cumpere o pisică din această rasă, deoarece prețul ei în RON este de aproximativ 9000.

Îți dorești o pisică siberiană. . Tot ce trebuie să știi despre această rasă

Pisicile siberiene sunt cunoscute pentru dimensiunile lor mari și pentru blana lor densă, dublă, care le protejează împotriva frigului. Au o varietate de culori și modele, iar ochii lor pot fi albaștri, verzi sau aurii.

Aceste pisici sunt adesea descrise ca fiind afectuoase, prietenoase și inteligente. Ele dezvoltă o strânsă legătură cu familia lor și pot fi destul de interactive și jucăușe. Sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se adapta la medii diferite. De altfel, sunt, în general, sănătoase și rezistente la boli.

Deși au o blană densă, care necesită o periere regulată pentru a preveni formarea mătreții și pentru a menține blana în stare bună, pisicile siberiene nu necesită îngrijire intensivă.

Pisicile siberiene sunt adesea animale de companie minunate pentru familii. În general, ele sunt prietenoase și tolerante cu copiii. Mai mult decât atât, se integrează bine într-un mediu familial activ.

Acest animal de companie are nevoie de foarte multă apă, deoarece are blana densă și mănâncă hrană umedă. Au nevoie de vizite regulate la veterinar, cu toate că nu sunt predispuse la boli.

Și asta nu este tot! Pisica siberiană are nevoie de spațiu în aer liber. Se adaptează ușor atât în apartament, cât și la curte, dar este mult mai bine să fie cumpărată dacă stăpânul locuiește la casă.