Sari la conținut
Home » Istoria din spatele folosirii câinilor pentru a prinde șobolani

Istoria din spatele folosirii câinilor pentru a prinde șobolani

sursă foto: rover.com; Jack Russel care doarme

Istoria din spatele folosirii câinilor. Cei mai mulți dintre noi sunt îngroziți de șobolani. Doar simpla menționare a lor este suficientă pentru ca unii oameni să înceapă să fugă la ușă. Mici dăunători pestriți, aceștia urinează peste tot, răspândesc boli, ne epuizează rezervele de hrană, provoacă distrugeri și au impact asupra vieții noastre sălbatice.

Pe măsură ce un număr din ce în ce mai mare de șobolani devin rezistenți la otravă și prea isteți pentru a pune piciorul într-o capcană, trebuie să căutăm soluții alternative. O metodă mai naturală, dar extrem de eficientă pentru a ne scăpa orașele de șobolani, este să aducem câinii.

Jack Russell Terrier

Istoria din spatele folosirii câinilor: Terrier
Istoria din spatele folosirii câinilor: Terrier care se joacă în iarbă

Câinii nu numai că ne pot oferi companie și tovărășie, dar ne pot oferi și una dintre cele mai reușite și mai umane forme de combatere a dăunătorilor. Dar ce câini sunt cei mai buni vânători și sunt șobolanii chiar atât de ușor de descurajat? Mai jos vă explicăm mai multe despre infama bătălie dintre șobolani și câini.

Jack Russell Terrier sunt perfecți pentru a prinde șobolanii și a scăpa de ei în mod uman.

Istoria din spatele folosirii câinilor pentru a prinde șobolanii

Câinii au o istorie lungă și dovedită în ceea ce privește prinderea șobolanilor, care datează din secolul al XIX-lea.

Vedete ale tranșeelor, Jack Russell Terrier au fost câini de ronțăit care au fost trimiși să lupte în războiul împotriva șobolanilor, lăsând soldații fără boli pentru a lupta pe câmpurile de luptă. YMCA a folosit, de asemenea, mici terieri pentru a distribui țigări gratuite trupelor, potrivit pmpest.

Câinii au fost folosiți și în timpul epocii victoriene în Londra, deoarece acest oraș suprapopulat a fost invadat de șobolani. Nivelurile de igienă erau scăzute, iar amenințarea bolilor era mare, astfel încât câinii care prindeau șobolanii au devenit foarte solicitați pentru a ține cetățenii la adăpost de orice pericol.