Sari la conținut
Home » Intervenții de urgență în Timiș, pentru două pisici, un cățel și un bursuc

Intervenții de urgență în Timiș, pentru două pisici, un cățel și un bursuc

  • de

Intervenții de urgență în Timiș. Dragostea față de animale inspiră noblețe. Este motto-ul după care se ghidează pompierii din Timișoara și din întreg judetul, care răspund prezent ori de câte ori este nevoie să salveze un animal.

Intervenții de urgență în Timiș, un cățel salvat de pompieri

Doar în ultimele două zile, pompierii din Timiș au salvat un cățel dintr-o fântână, în Moșnița Veche, dar și un pui de pisică lovit de mașină și căzut apoi într-un canal, pe o stradă din Timișoara.

Operațiunea de salvare a cățelului din fântână a durat doar jumătate de ora, însă recuperarea pisicii i-a pus la grea încercare pe pompieri.

„În urma impactului, puiul de pisică a căzut într-un tub orizontal de aproximativ 5 m lungime și un diametru de doar 30 cm. Inițial, accesul părea imposibil, însă pompierii nu s-au dat bătuți și după mai multe încercări, au reușit să salveze pisica”, spun reprezentantii ISU Banat.

Pompierii din Timiș au mai fost solicitați să scoată un alt pui de pisică ce căzuse într-un spațiu îngust, între doi pereți, în orașul Timișoara, dar și un bursuc căzut într-o fântăna secată, în Bâcova.

„Și aceste două intervenții au prezentat adevărate provocări pentru pompieri, prima datorită spațiului greu accesibil, iar a doua datorită faptului că animalul speriat a devenit agresiv, însă rezultatele încununate de succes ale celor două misiuni au fost cea mai mare răsplată pentru salvatori”, au adaugat pompierii.