Întâlnire emoționantă cu medicul care i-a salvat viața! Un cățel a supraviețuit unui incendiu îngrozitor.

Cățelul a supraviețuit unui incendiu de vegetație devastator!

Un incendiu de vegetaţie a dat alarma căpitanului Gregg Gordon şi echipei sale de pompieri din West Palm Beach, Statele Unite ale Americii. Însă, desişul de vegetaţie ascundea un câine blocat, despre care au aflat ulterior pompierii că era legat de un copac. Câine alb-maro suferise arsuri pe tot corpul, fiind la un pas să își piardă viața.

„Cauza focului este încă necunoscută, dar se pare că incendiile sunt destul de comune în aceste zone bogate în vegetaţie. Pentru că patrupedul era legat în apropierea unui camping, Gordon crede că el era mai degrabă un paznic al proprietăţii, decât un animal de companie.” – notează Palm Beach Post.

Câinele în vârstă de 2 ani a fost salvat de pompierul Marcos Orozca şi transportat de urgenţă la adăpostul Peggy Adams Animal Rescue pentru evaluare medicală:

„Micuţul a suferit arsuri destul de serioase. Chiar şi atunci când l-am prins, era foarte tulburat. Îmi făceam griji dacă va trăi,” a declarat Gordon pentru Palm Beach Post.

A fost transferat ulterior la Jupiter Pet Emergency & Specialty Center (JPESC), pentru a putea primi tratament specializat pentru arsurile sale grave.

Avea nevoie de multiple transfuzii de sânge, băi cu medicamente, schimburi de bandaje şi foarte multe tratamente într-o cameră hiperbară.

Smokey, povestea unui câine curajos!

Personalul de la spital l-a numit Smokey pe curajosul câine, iar dr. Latimer a fost medicul principal care s-a ocupat de tratamentele lui Smokey, legându-se o puternică relație de prietenie între cei doi.

După câteva săptămâni de tratament, starea de sănătate a lui Smokey începuse să se îmbunătăţească într-un mod incredibil. Se vedea cu ochiul liber că voia să trăiască.

Smokey pregătit pentru o întâlnire emoționantă cu salvatorul său

Viitorul lui Smokey este unul îmbucurător, chiar dacă acum locuieşte într-un cămin temporar, unde se bucură de tot ceea ce îşi doreşte.

Smokey nu şi-a uitat binefăcătorii şi personalul veterinar de la JPESC care i-au salvat viaţa în fiecare zi, iar doctorul se bucură de o un puternic sentiment de recunoștință din partea cățelului salvat: