Sari la conținut
Home » Inițiativă deosebită a unor iubitori de animale! Culcușuri călduroase pentru pisicile abandonate

Inițiativă deosebită a unor iubitori de animale! Culcușuri călduroase pentru pisicile abandonate

  • de

Inițiativă deosebită a unor iubitori de animale! Culcușuri călduroase pentru pisicile abandonate.

Pisicile au avut parte de un ajutor cu totul special!

În Turcia, câţiva localnici cu suflet bun s-au gândit la nevoile pisicilor abandonate şi au construit mici adăposturi pentru animalele aflate în dificultate pe stradă. Pe lângă lipsa mâncării, supraviețuirea devine din ce în ce mai complicată odată cu creșterea numărului animalelor lăsate în voia sorții.

Yeşim Yücel, o femeie din districtul Yenifoça, provincia turcă Izmir, s-a gândit cu adevărat la aceste feline fără adăpost.

„Am tăiat partea de sus a pet-urilor şi le-am fixat cu silicon pe o placă groasă de lemn, astfel încât pisicile să nu răcească atingând pământul îngheţat. Am pus pături şi perne în interior şi am construit un culcuş pentru pisici în grădina noastră. Am văzut această idee pe Facebook. Vremea este rece pentru prietenele noastre feline, şi tu le poţi ajuta făcând asta.”

Nimic nu este mai important pentru aceste pisici decât un culcuș călduros în zilele reci, mai ales atunci când plouă, iar dacă ele primesc și puțină atenție, viața pe stradă poate deveni puțin mai suportabilă.

În cazuri extreme precum furtuni, cutremure sau inundaţii, se trezesc mereu luptând să supravieţuiască şi caută disperate un refugiu cald, uscat şi sigur.

Femeia a lansat o iniţiativă lăudabilă pe care o explică cu aceste cuvinte publicate pe profilul ei de Facebook:

Iniţiativa femeii a cunoscut imediat succesul, fiind apreciată de prieteni, cunoştinţe şi simpli utilizatori de web; instrucţiunile lui Yeşim sunt foarte simple şi toată lumea poate construi aceste mici adăposturi pentru pisicile mai puţin norocoase care trăiesc pe străzile noastre, într-un timp scurt şi cu puţine materiale.

Gestul este unul demn de apreciat, asta cu atât mai mult cu cât nevoile animalelor de companie abandonate sunt uneori puse pe un plan secund, iar diferitele asociații pentru protecția lor nu reușesc să le salveze pe toate.