Sari la conținut
Home » Informații de ultimă oră despre DINOZAURUL Frankestein

Informații de ultimă oră despre DINOZAURUL Frankestein

Informații de ultimă oră despre DINOZAURUL Frankestein! Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au elucidat misterul dinozaurului Frankestein, ce avea părți ale corpului provenite de la specii necunoscute.
Conform ultimului studiu făcut, această specie este o legătură între dinozaurii ierbivori și cei carnivori, precum T Rex, existând o perspectivă asupra grupului de dinozauri cunoscut sub numele „ornithischians”, informează BBC.Specialiștii spun că Frankestein a fost unul din primii membri ce aparțin familiei ornithischians, un grup care cuprindea animale cunoscute, cum ar fi Triceratops cu corn și Stegosaurus, care aveau o serie de plăci osoase de-a lungul spatelui.„Nu aveam absolut nici o idee despre cum a început să se dezvolte planul corporal al grupului ornithischian, pentru că arată atât de diferit față de toți ceilalți dinozauri, au atât de multe trăsături neobișnuite. În cei 130 de ani de când a fost recunoscut prima dată grupul ornitheschian, nu am avut niciodată niciun fel de concepție despre modul în care primele specii ar fi putut fi privite până acum”, spun cercetătorii.Dinozaurul Frankenstein a dezamăgit experții atunci când a fost descoperit în urmă cu doi ani. Picioarele erau ale unui animal ca Brontosaurus, șoldurile unui Stegosaurus și brațele și corpul unui animal ca Tyrannosaurus rex. Oamenii de știința nu știau unde se află în arborele familiilor dinozaurilor. În arborele genealogic acceptat în prezent, grupul ornitheschian a fost întotdeauna considerat a fi complet independent de toți ceilalți dinozauri, totuși fiind indicată o apropiere de cei carnivori, precum T.rex.„Acum, că noi credem că ornithischian și dinozaurii carnivori, cum ar fi Tyrannosaurus, sunt legați, Chilesaurus se potrivește exact între cele două grupuri, este un amestec perfect ce are câte jumătate din trăsături de la fiecare specie,” adaugă cercetătorii.Foto: Getty ImagesANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Noi informatii despre….dinozauri!

Mastodontii se trezeau cu…macanitul si gagaitul pasarilor. Pana recent se credea ca inaripatele au aparut, pe Pamant, dupa dinozauri

Noi informatii despre….dinozauri!
14 Oct, 2016 la 3:06 pmModifica

Dinozaurii au disparut in conditiile unei catastrofe complexe

Fatale le-au fost – impactul cu un meteorit, dar si uriase eruptii vulcanice

Dinozaurii au disparut in conditiile unei catastrofe complexe
07 Iul, 2016 la 3:44 pmModifica

In SUA au fost descoperite doua noi specii de dinozauri

sursa foto: phys.org
20 Mai, 2016 la 5:54 amModifica

Si daca asterioidul nu lovea Terra, dinozaurii tot ar fi disparut

Si daca asterioidul nu lovea Terra, dinozaurii tot ar fi disparut
19 Apr, 2016 la 1:16 pmModifica