De 434 Vizualizari

Închiderea grădinilor zoologice naște controverse

Decizia autorităților a născut un mic război.

Decizia autorităților politice din Costa Rica de a închide grădinile zoologice a fost primită cu mult entuziasm de organizațiile iubitorilor de animale. „Iată un semn de civilizație. O măsură foarte corectă”, au spus cei care nu vor să mai vadă viețuitoarele în cuști. Pe de altă parte, cei care administrează parcurile zoologice și-au exprimat îngrijorarea, față de viitorul animalelor.

Ele ar urma să fie eliberate în mediul natural, dar vor fi dezavantajate de faptul că nu vor mai beneficia de asistență medicală. „Politica noastră era să eliberăm câte un animal, atunci când era indicat să facem acest lucru. Să le lăsăm fără adăpost pe toate, nu este cea mai bună idee. Ne opunem proiectului”, au replicat îngrijitorii de la grădinile zoologice. (A.C)

Tags:

Un singur comentariu

  1. Lumea civilizata spune:

    Bravo, Costa Rica! Snobii va considera lumea a treia, dar voi ati dovedit ca sunteti lumea civilizata. Poate ca majoritatea animalelor nu ar face fata in libertate, dar, vorba aia, „mai bine mort decit comunist”. O solutie ar fi sa mentina niste puncte de ajutor, unde animalele sa poata veni pentru hrana, de exemplu. Sau sa fie duse intr-un soi de rezervatie unde sa aiba mai multa libertate de miscare, dar sa si poata beneficia de ajutorul omului atunci cind au nevoie. In nici un caz sa nu mai fie expuse in custi.
    La fel India, alta tara de care ride lumea, a interzis animalele de circ. Bravo, India!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X