Sari la conținut
Home » În premieră, o materie în școli despre animalele de companie. Ce vor studia, concret, copiii

În premieră, o materie în școli despre animalele de companie. Ce vor studia, concret, copiii

O materie în școli despre animalele de companie a apărut în Ilfov, iar dacă lucrurile decurg bine se va putea extinde și la nivel național. Cursul este destinat îngrijirii animalelor de companie și se va desfășura pe perioada a cinci luni, în două școli din județul Ilfov.

Programul este inspirat după modelul altor țări, unde deja se aplică cu succes în străinătate. Cursul este unul interactiv, copiii nu se vor plictisi, întrucât pe lângă discuțiile cu voluntari prin intermediul cărora coei mici vor afla multe informații interesante despre animalele de companie preferate, vor avea și o clinică mobilă, dar și ocazia de a merge la un adăpost.  Ora destinată îngrijirii animalelor va fi predată elevilor din clasele a VI-a.

Prin intermediul acestui proiect, se dorește să se atragă atenția asupra adopției

Problema câinilor fără stăpân ajunge și în atenția copiilor care învață în câteva școli din județul Ilfov, sub formă de materie opțională. Din zece câini abandonați în Europa, doar unul este adoptat, arată statisticile, potrivit impact.ro.

O materie în școli despre animalele de companie va ajuta copiii să înțeleagă de ce câinii le sunt așa de buni prieteni oamenilor și, de asemenea, vor învăța în cadrul cursului ce atitutudine trebuie să adopte față de animale, ce tip de comportament, astfel încât să nu devină agresivi.

Anca Florea, manager proiect: „O dată pe lună vom merge la fiecare clasă de a VI-a și le vom vorbi copiilor despre protecția animalelor, vorbim despre adopție, ce presupune să adopți, de unde, cum adoptăm, ce presupune viața unui medic veterinar pe teren. Va fi un curs interactiv, pentru că au și o clinică mobilă. Va fi o excursie la adăpost. Ce experiență poate fi mai bună să vadă ce înseamnă viața în adăpost”.

Anca Tomescu, Animal Society: „Noi nu suntem profesori. Noi lucrăm pe teren și ne unim cu cei care știu să predea. Încurajăm voluntariatul și informarea privind bunăstarea animalelor. Nu trebuie să ai un animal acasă ca să îți pese”.