32997 Vizualizari

IMPRESIONANT!!!! O imagine cat un milion de cuvinte!

Administratorii paginii de Facebook a Parcului Natural Vanatorii Neamt au postat o fotografie impresionanta cu o haita de lupi. Imaginea, care face cat un milion de vorbe, are urmatoarea explicatie scurta: „Primii trei lupi sunt cei mai slabi si bolnavi. Ei imprima ritmul de mers intregii haite. Daca ar fi invers, ei ar ramane in urma si vor pieri. In caz de ambuscada, ei sunt primii sacrificati. Mergand in fata, acestia batatoresc poteca prin zapada, pentru a economisi puterile celor din urma lor. Sunt urmati de cinci lupi puternici care formeaza avangarda, iar in mijloc se afla averea haitei – 11 lupoaice. Apoi, alti cinci lupi care formeaza ariergarda. Si ultimul, aproape izolat de haita, este conducatorul. El trebuie sa-si vada toata haita, pentru a o controla, dirija, coordona si a da comenzile necesare”.

Autorii postarii adauga faptul ca, aceasta a fost preluata de pe pagina de Facebook Andrey Matveev si tradusa din limba rusa in limba romana, iar fotograful care a realizat spectaculoasa poza, undeva – in Siberia – este Chadden Hunter/BBC NHU.

2 Comentarii

  1. Imi pare rau dar informatiile sunt incorecte :) acesti lupi nord-americani (timber wolves) au foat fotografiati in Parcul National Wood Buffallo din Canda si marimea haiticului semnifica doua lucruri: lupii din imagine traiesc vanand o prada foarte mare (in cazul de fata bizoni, un animal de zece ori mai mare decat un astfel de lup) si in al doilea rand prada lor e abundenta iarna, cand libertatea de miscare a bizonilor este limitata. Si interpretarile sunt din pacate fanteziste, haiticul din imagine e condus de femela alfa iar restul consideratiilor cu lupii bolnavi, ultimul lup fiind masculul alfa si averea haitei cu lupoaicele la mijloc sunt inventii ;) din pacate astea sunt capcanele internetului.

  2. SAU PUR SI SIMPLU ASA ERAU ÎMPRĂȘTIAȚI, ASA MERGEAU… De unde se stie ca alea 11 sunt lupoaice? Bine ca nu ziceți ca erau fotbalisti, aia 11 erau titulari. Ultimul era managerul, aia 3 erau excluși din lot… Iar restul, rezerve plus stafful tehnic. Aveau meci in deplasare :)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X