Sari la conținut
Home » Imaginile supraviețuirii de zi cu zi! O cameră de filmat atașată de un câine a surprins realitatea crudă a animalelor abandonate.

Imaginile supraviețuirii de zi cu zi! O cameră de filmat atașată de un câine a surprins realitatea crudă a animalelor abandonate.

Imaginile supraviețuirii de zi cu zi! O cameră de filmat atașată de un câine a surprins realitatea crudă a animalelor abandonate.

 Animalele de pe străzi, un mediu de viață bazat pe supraviețuirea celui mai puternic!

Zilnic vedem animale hoinărind pe străzi, fără nicio speranţă la o viaţă mai bună. Multe dintre ele au suferit mult, fără să beneficieze nici măcar de puţină dragoste şi afecţiune.

Găsirea hranei, a apei, canicula din timpul verii, sau temperaturile scăzute ale iernii, reprezintă o luptă constantă pentru supravieţuire, lucru care adesea le aduce pe multe în imposibilitatea de a mai rezista.

La noi în țară, în 2019, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a strâns de pe străzile Bucureștiului 2.128 de maidanezi. Acestora se adaugă alți 500 de câini la care stăpânii au renunțat, din diverse motive, și i-au predat instituției. În urma unui calcul simplu, rezultă că în fiecare zi au fost capturați 6 maidanezi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat publicităţii un raport din care reiese că doar în Brazilia există peste 30 de milioane de animale care trăiesc pe străzi.

Pentru a trage un semnal de alarmă în faţa opiniei publice vizavi de această situaţie îngrijorătoare, voluntarii pentru salvarea animalelor fără adăpost, au decis să recurgă la o metodă inedită.

Cu toate acestea, nu numai în Brazilia se întâlnesc aceste cifre, poate pentru mulţi surprinzătoare.

În India, de exemplu, zeci de mii de animale trăiesc pe străzi.

World For All a ataşat o cameră GoPro unui câine fără stăpân care trăieşte pe străzile oraşului Mumbai!

Videoclipul ne dezvăluie lupta zilnică pentru supravieţuire a acestor biete animale. Pe lângă procurarea hranei din coşurile de gunoi şi consumul de apă murdară, aceste vieţuitoare sunt, de asemenea, alungate de cetăţeni în cel mai umilitor mod posibil.

Supravieţuirea în astfel de circumstanţe crude este dificilă, dar prietenii noştri cu patru picioare nu renunţă niciodată.