De 585 Vizualizari

Hermes fara „Birkin Croco”

Jane Birkin

Actrita si cantareata britanica Jane Birkin a cerut casei de moda franceze Hermes sa redenumeasca celebra geanta din piele de crocodil care ii poarta numele pana cand va aplica „practici mai bune”, care sa raspunda normelor internationale privind sacrificarea animalelor, relateaza EFE.

Reclamatia pentru ca Hermes sa retraga numele de „Birkin Croco”, cum precizeaza agentul sau intr-un comunicat, vine dupa ce artista a admis ca a fost instiintata de cruzimea metodelor folosite in aceasta sacrificare.

In comunicat se precizeaza ca actrita este totodata semnatara a petitiei „Mercy for animals”, lansata de actorul Joaquin Phoenix ca protest impotriva „oricarui comportament neadecvat impotriva animalelor”.

Gentile Birkin, fabricate de mana, sunt cele mai scumpe din lume. Disponibile la 33.000 de euro, pretul lor poate ajunge la sute de mii de euro la vanzarile la licitatie sau la mana a doua.

In iunie, o geanta Diamond Birkin fucsia din piele de crocodil a batut recordul la vanzarile la licitatie fiind achizitionata de o clienta cu 202.000 de euro la Christie’s din Hong Kong.

Hermes-Birkin

Crearea si comercializarea lor a inceput in anii 80, dupa o intalnire intamplatoare in avion a presedintelui de atunci al companiei, Jean-Louis Dumas, cu actrita si fosta iubita a muzicianului polivalent Serge Gainsbourg.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X