De 640 Vizualizari

GIGANTI de 14 metri au esuat pe plajele Marii Britanii

Cele patru balene care au esuat pe plajele din Marea Britanie fac parte dintr-un grup mai mare, sustin specialistii, dupa ce alte 12 au fost gasite in Olanda si Germania, saptamana trecuta. Mamiferele de dimensiuni impresionante au fost gasite pe plaja din Lincolnshire duminica dimineata. Acestea au atras privirile a sute de curiosi.

Expertii britanici sustin ca cele patru balene gasite in Lincolnshire si Norfolk fac parte dintr-un grup mai mare care s-a aventurat spre Marea Nordului. Acestea au murit din cauza ca nu s-au putut hrani la adancimi mici si nici nu s-au putut intoarce. Expertii de la Zoological Society sustin ca aceasta este o „greseala comuna” a balenelor, dar ca o intamplare de asemenea amploare nu a mai avut loc de decenii. Totodata, specialistii vor investiga animalele de 14 metri pentru a afla mai multe despre cum au murit. Acestia sustin ca, dupa moartea lor, bacteriile si gazele care se acumuleaza inauntrul lor ar putea exploda daca nu sunt deschise, relateaza Daily Mail. De altfel, in alte cazuri chiar au avut loc astfel de explozii…destul de infricosatoare.

balena1

balena2

balena3

balena4

balena6

balena7

Specialistii sustin ca balenele sunt animale inteligente si sociale, de aceea calatoresc impreuna, fiind predispuse sa moara in masa.

„Desi este un eveniment tragic, ne ofera oportunitatea de a invata mai multe despre aceste animale. De vreme cele ele petrec cel mai mult timp la mari adancimi, oportunitati ca aceastea sunt rare”, a declarat unul dintre specialisti.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X