Sari la conținut
Home » Ghidul suprem pentru a merge la camping cu câinii tăi în această vară. Vizita unui medic veterina este obligatorie

Ghidul suprem pentru a merge la camping cu câinii tăi în această vară. Vizita unui medic veterina este obligatorie

Toți câinii pot merge în camping? Este o întrebare corectă. La urma urmei, unii câini pot alerga cu măiestrie alături de tine în timp ce te antrenezi pentru un maraton, în timp ce alții sunt mai potriviți să te încurajeze de pe canapea.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de drumeții, aproape toate rasele de câini se pot bucura de camping cu o planificare, pregătire și provizii adecvate, explică Annette Louviere, DVM, medic veterinar și manager de asistență tehnică la Wisdom Health.

Totuși, înainte de a pleca în excursie, gândiți-vă la tipul de stil de viață și la activitățile de care se bucură câinele dumneavoastră. Ca să nu mai vorbim de orice afecțiuni de sănătate pe care le-ar putea avea.

Nu toate rasele de câini sunt făcute pentru a merge în excursii

„De exemplu, drumețiile pe distanțe lungi pentru câinii cu artrită nu sunt doar neplăcute sunt dureroase”, spune Louviere. „Iar a cere unui câine cu afecțiuni cardiace să facă exerciții fizice viguroase este imprudent”.

De exemplu, Louviere explică faptul că rasele cu fața plată (brahicefalice) pot avea probleme reale de respirație și de reglare a temperaturii corpului, în special în timpul căldurii de vară, așa că trebuie făcute adaptări pentru a-i menține în siguranță.

Acestea fiind spuse, există o mare diferență între o drumeție de o săptămână pe un teren stâncos și o excursie rapidă, pe îndelete, până la un vârf pe care puteți face un picnic. Fiți atenți la ceea ce poate suporta cățelul dumneavoastră înainte de a-l lua în călătorie.

6 sfaturi pentru a merge în excursie cu cortul în siguranță

În timp ce luați în considerare posibilitatea de a merge cu cortul cu câinii, există câteva strategii pe care trebuie să le adoptați pentru a vă asigura că puiul este fericit și sănătos. Nu vreți să fiți prinși cu garda jos în mijlocul pustietății, fără niciun serviciu de telefonie mobilă și să aveți o urgență.

1. Consutați un medic veterinar înainte

Dacă nu ați mai vizitat veterinarul de ceva vreme, programați un control cu o săptămână înainte de vacanță. Atunci când mergeți cu cortul vreți să vă asigurați că puiul este complet protejat de toate amenințările potențiale.

Acest lucru include protecția împotriva puricilor și căpușelor, vaccinuri la zi și protocoale de prevenire a paraziților pe care un medic veterinar le poate recomanda. Deși poate părea exagerat, este mai bine să aveți liniște pentru iubita sau iubitul dumneavoastră.

2. Asigurați-vă că ați microcipat câinele

Louviere spune că este, de asemenea, o idee bună să aveți cățelul microcipat în cazul în care se întâmplă o separare de neconceput în timpul excursiei de camping și câinele se pierde undeva în Marele Necunoscut.

Oricât de înfricoșător ar fi acest gând, microcipul va servi ca o formă de identificare permanentă pentru câinele dumneavoastră, astfel încât să îl puteți localiza întotdeauna.

3. Programează o programare la toaletare înainte

Rasele diferite au diverse cerințe de toaletare, dar chiar și unii câini cu părul scurt ar putea avea nevoie de o tunsoare și/sau o tundere a unghiilor înainte de a merge în camping. Cum se face? După cum explică Louviere, unghiile curate vor preveni agățarea de crengi sau ramuri pe traseu. Iar tunderea va ajuta la prevenirea supraîncălzirii lor dacă mergeți cu câinele în camping vara. Atenție însă, există anumite rase cu blană dublă care nu trebuie niciodată rase, indiferent de vreme!

4. Nu vă lăsați niciodată cățelul nesupravegheat

„Cățelul tău este tovarășul de aventură constant”, reamintește Louviere. Și prin aceasta, ea vrea să spună că nu trebuie să vă lăsați niciodată câinele nesupravegheat.

Nu există excepții de la această regulă, indiferent unde vă aflați, dar mai ales atunci când vă aflați pe un munte nou, pe un traseu sau într-un loc de campare cu care nu sunteți familiarizat. „Fie că este lăsat la locul de campare sau în vehicul, este dificil să anticipezi ce se poate întâmpla în absența ta”, adaugă ea.

5. Cunoașteți factorii declanșatori ai câinelui dumneavoastră

Toți câinii au niveluri diferite de toleranță și tipuri de personalitate. În timp ce unii sunt, în general, cu picioarele pe pământ și calmi, alții se agită cu ușurință sau sunt nervoși la sunete. De aceea, Louviere spune că este esențial să acordați atenție la ceea ce ar putea declanșa potențial câinele, de la schimbările de vreme, animalele sălbatice din apropierea campingurilor, reacția la alți câini sau oameni și așa mai departe.

6. Respectați întotdeauna regulile din camping și de pe traseu

Nu uitați: nu toate traseele sunt prietenoase cu animalele de companie. Înainte de a alege locul în care vei merge cu cortul cu câinele tău, verifică de două ori dacă acestea permit prietenilor tăi blănoși să tropăie alături de tine.

Același lucru este valabil și pentru locurile de campare: majoritatea sunt în regulă cu câinii în lesă, dar altele nu. Iar dacă se întâmplă să permită cățelului tău să fie fără lesă, asigură-te că este bine dresat să își amintească, deoarece nu vrei să fugă într-un loc străin, potrivit dailypaws.com.