Sari la conținut
Home » Gest inacceptabil în Suceava! Un cățel a fost aruncat într-un container cu resturi menajere

Gest inacceptabil în Suceava! Un cățel a fost aruncat într-un container cu resturi menajere

  • de

Gest inacceptabil în Suceava! Un cățel a fost aruncat într-un container cu resturi menajere.

Un gest teribil a avut loc în Suceava! Un pui de câine a fost condamnat la o moarte sigură

Din păcate, tot mai multe cazuri de abandon a animalelor de companie se petrec în România, iar de această dată, un pui de câine a fost condamnat la o moarte sigură din răutate și nepăsare.

Astfel, sub pretextul aruncării unor resturi menajere, o persoană necunoscută a ascuns într-o cutie, un pui de câine , pe care l-a aruncat nepăsător într-un container îngropat din oraș. Norocul puiului a fost un trecător care l-a auzit plângând, iar decizia acestuia de a suna autoritățile s-a dovedit a fi salvatoare!

Cei care au răspuns la apel au fost angajații de la „Serviciul de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân”, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri.

Mesajul emoționant al viceprimarului din Suceava trage un semnal de alarmă asupra acestor gesturi intolerabile și inumane:

Abandonat și nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraș, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. 😔
Cu toate acestea, cățelul din imagine a avut șansa ca un trecător să îl audă și să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri.
Din păcate acest caz nu este singular, frecvent în municipiul Suceava sunt aduși și abandonați mulți căței. În consecință, administrația locală continuă acțiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava. Anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea. De asemenea, datorită colaborării cu Asociația PRO ANIMALS TINA, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate. Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail [email protected]În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați”, a declarat viceprimarul pe Facebook.

Fiecare animal are dreptul la o viață sănătoasă și fericită, iar acum cățelul se află într-un adăpost așteptând să fie adoptat!