Sari la conținut
Home » Furtul animalelor de companie, situație îngrijorătoare în Marea Britanie!

Furtul animalelor de companie, situație îngrijorătoare în Marea Britanie!

  • de

Furtul animalelor de companie, situație îngrijorătoare în Marea Britanie!

Șase persoane arestate pentru furtul animalelor de companie!

Potrivit unor informații PA Media și DPA, preluate de AGERPRES, Marea Britanie trece printr-o adevărată „criză” a furtului de animale de companie. Se pare că poliția a recuperat un număr impresionant de câini, peste 80, arestând șase persoane în urma unor investigații de amploare în comitatul Suffolk. Trei femei (în vârstă de 35, 41 şi 46 de ani) şi trei bărbaţi (doi în vârstă de 34 de ani şi altul de 38 de ani), toţi din Ipswich, au fost arestaţi sub suspiciunea de complicitate la furt.

Poliţia din Suffolk a declarat că va demara acţiunea de identificare a proprietarilor câinilor, în colaborare cu reprezentanţii altor autorităţi din regiunea East of England.

Autorităţile admit că aceste furturi au un impact puternic asupra proprietarilor de câini şi declară că vor combate în continuare acest gen de infracţiuni.

„Ştiu bine cât de neliniştiţi sunt proprietarii animalelor de companie cu privire la soarta acestora. Aş dori să-i asigur, pe această cale, că facem eforturi de identificare a proprietarilor câinilor găsiţi şi dorim să-i redăm proprietarilor în cât mai scurt timp”.

Inspectorul şef de poliţie Eamonn Bridger a afirmat că furtul de câini a devenit o „problemă specifică” în Marea Britanie de la primul lockdown impus cu 12 luni în urmă. Valoarea considerabilă a exemplarelor canine şi cererea de pe piaţă pentru anumite rase îi determină pe hoţi să acţioneze.

Autoritățile îndeamnă la cooperare!

Jandarmeria din Suffolk a anunţat că animalele de companie au fost găsite după acţiuni de căutare desfăşurate timp de 10 ore sâmbătă în cartierul West Meadows de la periferia oraşului Ipswich.

Orice persoană care deţine informaţii cu privire la furturile de câini este rugată să contacteze Criminal Investigation Department (CID) din oraşul Ipswich, cu menţiunea „13719/21” ataşată incidentului semnalat.