Sari la conținut
Home » Frigul, mica mare problemă a animalelor de casă! Cele mai bune sfaturi pentru a-ți proteja prietenul blănos în sezonul rece

Frigul, mica mare problemă a animalelor de casă! Cele mai bune sfaturi pentru a-ți proteja prietenul blănos în sezonul rece

Temperaturile scăzute reprezintă un disconfort în egală măsură atât pentru animale cât și pentru oameni. Deși, pentru luna februarie nu s-a anunțat un ger năprasnic, termometrele vor indica valori care necesită măsuri suplimentare de protecție, pentru noi dar și pentru animalele noastre de companie sau după caz, pentru  cele din ”bătătură”.

Frigul înrăutățește anumite afecțiuni medicale. Artrita la animalele de companie reprezintă unul din factorii care pun în primejdie stărea medicală în sezonul rece. De aceea, medicii veterinari recomandă pentru ”copilul blănos” cel puțin o consultație anuală. În felul ăsta aveți siguranța că iarna nu va ridica prea multe probleme.

Ca și în cazul oamenilor, toleranța la frig diferă de la caz la caz, în funcție de vârstă, densitatea blăniței, rezervele de grăsime etc.

O vizită în plus la veterinar le prinde bine animalelor de companie, mai ales iarna

După ce v-ați prezentat la veterinar, pentru o consultație generală, trebuie să luați în considerare toleranța la frig a pufosului. Cum nimănui nu-i face plăcere să se plimbe în frig, probabil că va trebui să scurtați timpul acordat plimbărilor. 

O măsură de precauție pe care o va aprecia și patrupedul, mai ales dacă acesta are picioare precum minciuna, adică scurte. De asemnea, nici ”seniorii” din rândul dulăilor nu vor aprecia plimbările lungi pe timp de iarnă. De ce?  Pentru că le va fi mai dificil să meargă pe zăpadă și gheață. 

Ba mai mult, prezintă un risc mai mare să alunece și să cadă, unde mai pui că bătrânețea vine la pachet și cu o artrită de toată frumusețea, nu în toate cazurile dar în cele mai multe. Altfel spus, rețeta perfectă pentru o problemă în plus.

În cazul în care observați o șchiopătare subită, acest lucru se poate datora unei răni sau a unei acumulări de gheață între degeta. Puteți împiedica acest lucru prin tunderea părului interdigital, potrivit oncovet.ro.

Reocmandările medicilor veterinari

Nu ar fi recomandat să lăsați câinele, psica, afară în frig, însă dacă aveți altă soluție, un adăpost solid care să reziste în fața vântului și a frigului îl va ajuta să facă față mai bine intemperiilor. 

Radiatoarele sau lămpile ar trebui evitate pe cât de mult posibil pentru a nu provoca incendii. În schimb ar fi preferabil ca podeaua adăpostului să fie acoperită cu un așternut gros, schimbat în mod regulat.

 

Asigurați-vă că are mereu apă proaspătă, neînghețată.Totodată, urmăriți comportamentul câinelui , în cazul în care observați o modificare, un tremurat, un scheunat este recomandat să-l duceți imediat în casă. Evitați instalarea hipotermiei.    

Nu în ultimul rând, luați în considerare materialul antiderapant, substanța poate rămâne cu ușurință blocată între degetele câinilor și poate cauza răni ale pernuțelor. După fiecare plimbărică ștergeți cu grijă lăbuțele prietenului pufos. 

La fel și în cazul antigelului, acesta este foarte atractiv pentru orice câine, mai ales că pentru el pare foarte tentant din cauza mirosului și a gustului, însă ingerarea antigelului poate avea efecte letale pentru câini și pisici deopotrivă.