De 1201 Vizualizari

Fostul presedinte ucrainean crestea 5 ursi la resedinta lui din munti! Ii tinea in conditii inumane :(

Viktor Ianukovici avea si o gradina zoologica privata!

„Vom evalua situația celor 5 urși pe care fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici îi ținea la reședința sa luxoasă din Carpații ucraineni”, spun cei de la Vier Pfoten.

Pe lângă grădina zoologică privată de pe  proprietatea de lângă Kiev, fostul lider ucrainean mai deținea animale și la reședința de iarnă de lângă satul Huta (180 kilometri de Lviv). Printre acestea se numără mistreți, cai, fazani, precum și 5 urși, dintre care 3 pui de urs.

O organizație locală pentru protecția animalelor a solicitat ajutorul Fundației VIER PFOTEN.

În prezent, animalele sunt ținute în condiții relativ bune, având în vedere circumstanțele, fiind îngrijite de foștii angajați ai lui Ianukovici.

 ”Această situație se poate schimba oricând. Ne temem că urșii vor fi vânduți, iar în special puii sunt în pericol să ajungă într-un mediu care nu le este propice pentru dezvoltarea normală”, explică expertul VIER PFOTEN Carsten Hertwig, cel care a coordonat primul ajutor acordat animalelor.

Urșii, a căror proveniență nu este clară, au fost ținuți în cuști foarte mici. Ursul mascul a fost ținut într-o cușcă separată de femela cu cei 3 pui.

 

Astăzi, o echipă de salvare a VIER PFOTEN, condusă de expertul în urși Annika Luerssen, va afla mai multe despre aceste circumstanțe și despre starea de sănătate a urșilor. VIER PFOTEN va furniza hrană și va încerca să găsească o soluție pe termen lung pentru aceste animale sălbatice.

 

Vom reveni în curând cu noi informaţii.

 

2 Comentarii

  1. Conditii inumane? Pai nu erau ursi?

  2. Pai ursului nu trebuie sa-i asiguri conditii umane, ca nu e om. Cainele trebuie sa aiba o viata de caine, iar ursul, o viata de urs.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X