Sari la conținut
Home » Febra poate avea consecințe fatale pentru animalul tău de companie. Cum îți dai seama și ce trebuie să faci

Febra poate avea consecințe fatale pentru animalul tău de companie. Cum îți dai seama și ce trebuie să faci

Febra poate avea consecințe fatale pentru animalul tău de companie. Cum îți dai seama și ce trebuie să faci

Ca să fi un adevărat prieten de nădejde pentru câinele tău, trebuie să cunoști cele mai frecvente afecțiuni cu care prietenul blănos se poate confrunta în orice perioadă a anului.

Astăzi vom vorbi despre febra la câini. Deși se descoperă mai greu, dacă ești atent la următoarele indicii vei reuși să ai mai repede un cățel sănătos și vesel.

  1. Ochii rosii. Ochii unui câine sănătos trebuie să fie strălucitori și limpezi. Dacă par obosiți și capătă o nuanță roșiatică, este foarte probabil ca prietenul tău necuvântător să aibă febră canină.
  2. Lipsa de entuziasm și energie. Câinii sunt, în general, jucăuși și foarte prietenoși. Dacă animalul tău pare obosit până la epuizare și nu are chef să interacționeze cu tine, acesta ar putea fi un semn că are febră.
  3. Lipsa apetitului. Dacă un câine își pierde pofta de mâncare, acesta este unul dintre cele mai importante semne că ceva rău se petrece cu el. Încearcă să-l convingi să mănânce, oferindu-i mâncarea ei preferată. Dacă nici așa nu vezi modificări pozitive în comportamentul său, ci continuă să fie apatic, ar putea însemna că are febră.
  4. Urechi fierbinți și nas cald. „Urechi fierbinti si nas cald. Nasul unui pui sanatos trebuie sa fie curat si umed. Un nas excesiv de fierbinte sau uscat poate fi un simptom al febrei. Verifica si urechile caienlui, care nu ar trebui sa fie mai fierbinti decat restul corpului sau.
  5. Tremurat. Cainii tind sa tremure in situatii stresante. De exemplu, atunci cand exista persoane straine in casa. In aceste cazuri, nu ai de ce sa te alarmezi. E vorba de reactia sa la anxietate. In schimb, daca tremuratul este combinat cu o fata obosita si oboseala fizica, apeleaza imediat medicul veterinar.
  6. Tuse. Cand cainele tuseste apropae fara oprire, inseamna ca are o infectie sau o inflamatie interna. Aceste conditii determina cresterea temperaturii corpului, deoarece febra incearca sa lupte impotriva bacteriilor daunatoare. Daca tusea persista, consulta un medic specialist.
  7. Stare de voma. Un caine care vomita nu e ceva iesit din comun. O face atunci cand mananca prea mult sau cand consuma ceva interzis. Problema apare cand cainele e hranit corespunzator si totusi varsa. In aceasta situatie, e nevoie de medicul veterinar,” notează aflacum.ro.

Cum sa actionezi inante de a duce cainele la veterinar:

  • înmoaie o cârpă sau un burete în apă rece și umezește câinele în zona axilelor, pe bot și în zonele inghinale;
  • îndrumă câinele spre o zonă răcoroasă a casei sau curții;
  • pune-i apă de băut rece;
  • aplică-i comprese cu gheață și pune-le pe ceafă și pe picioare.