Sari la conținut
Home » Explicația celor mai neobișnuite reacții ale pisicii. De la mieunatul în toiul dimineții până la rostogolirea pe podea

Explicația celor mai neobișnuite reacții ale pisicii. De la mieunatul în toiul dimineții până la rostogolirea pe podea

Când a fost ultima dată când ai putut spune cu sinceritate că ai înțeles cu adevărat limbajul corporal al pisicii tale? Decodificarea comportamentului felinei tale la un nivel mai profund te poate ajuta să menții starea de bine a animalului și să îți păstrezi prietenul blănos fericit. Cu toate acestea, nu toate comportamentele pisicii sunt ușor de descifrat. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite comportamente pe care le puteți vedea din partea pisicii dumneavoastră, precum și motivul pentru care acestea continuă să se întâmple.

Mulți proprietari de pisici vor spune adesea își văd animalele de companie cum încep să tânjească după atenție imediat ce iau telefonul în mână. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când vorbiți la telefon, animăluțul nu înțelege că vorbiți cu o altă persoană, nu își imaginează individul din cameră. La rândul său, pisica ta poate crede pur și simplu că încerci să vorbești cu el sau ea!

  1. Pisica face zgomot la primele ore ale dimineții

Pisicile sunt cunoscute pentru faptul că miaună excesiv dimineața și, după cum a relatat revista Reader’s Digest, acest lucru se datorează instinctului lor natural. Felinelese trezesc devreme din cauza nevoii de a vâna. Nevoia poate fi impusă de alte animale pe care pisica dumneavoastră le poate vedea pe fereastră.

Cu toate acestea, mieunatul matinal se poate datora, de asemenea și foamei. Este important să respectați un program de mese pentru pisica dumneavoastră, astfel încât să știe când trebuie să aștepte mâncare. Acest lucru poate reduce mieunatul inutil dimineața, înainte de a vă trezi. 

  1. Rostogolirea pe podea

O altă activitate comună care este observată la pisici este rostogolirea felinele adoră să se rostogolească pe jos și să răcnească în fața stăpânilor lor. Acest lucru se datorează faptului că tânjesc după afecțiune! Pentru a-i arăta pisicii tale puțină dragoste, ia în considerare posibilitatea de a-i oferi recompense speciale pentru pisici. Acestea nu sunt doar delicioase, ci oferă texturi unice, oferind multe opțiuni pentru a mulțumi chiar și cea mai pretențioasă pisică.

Dacă aveți îngrijorări cu privire la comportamentul neobișnuit al pisicii nu ezitați să vă adresați medicului veterinar. El sau ea vă poate oferi mai multe informații despre motivul pentru care animalul de companie se comportă într-un anumit mod prin casă. Acest articol vă este prezentat de către experții în comportamentul animalelor de companie de la Hartz. Când vine vorba de dresajul câinelui și pisicii dumneavoastră, cunoștințele și experiența noastră vă garantează că procesul va fi ușor, ușor și distractiv!