Sari la conținut
Home » Experiment! Cât de eficiente sunt dispozitivele de urmărire GPS pentru câini

Experiment! Cât de eficiente sunt dispozitivele de urmărire GPS pentru câini

Agresivitate vs dominanță, cum să faci diferența între cele două comportamente

De la liniște și siguranță până la o perspectivă aprofundată asupra activităților zilnice ale cățelului dumneavoastră, dispozitivele de urmărire GPS și colierele promovează o gamă largă de beneficii. Dar acestea pot fi, de asemenea, costisitoare, mai ales atunci când unele dintre ele sunt însoțite de o taxă de abonament pe lângă prețul inițial de achiziție. În plus, diferite dispozitive de urmărire se bazează pe tehnologii diferite și nu toate sunt eficiente peste tot.

Așadar, merită să cumpărați un dispozitiv de urmărire GPS pentru câini și ar trebui să cumpărați unul pentru cățelul dumneavoastră? Pentru a afla, facem o cercetare profundă în tot ceea ce înseamnă GPS, de la teste și studii până la întrebări adresate experților.

Cum funcționează dispozitivele de urmărire GPS pentru câini

Pentru a vă da seama dacă un tracker GPS va merita, primul pas este să înțelegeți ce există pe piață. Nu toate dispozitivele de urmărire GPS pentru câini sunt construite la fel, iar avantajele și caracteristicile cheie pe care le oferă variază foarte mult.

Puteți găsi dispozitive GPS care oferă:

Geofencing – Stabilirea unor zone sigure care vă vor alerta atunci când cățelul părăsește zona pe care i-ați desemnat-o.

Urmărire în timp real – vă permite să vă urmăriți cățelul atunci când este afară cu plimbătorul, dresorul sau alt îngrijitor și vă arată cât timp și unde a fost activ ultima dată câinele. Monitorizare activității – defalcarea activității zilnice, săptămânale și lunare a cățelului. în pași, kilometrii sau locații.

Informații despre sănătate-monitorizarea somnului, comportamentului, greutății și a altor date de bază privind sănătatea. Comunitate socială – Clasarea nivelurilor de activitate ale câinelui în raport cu alți căței cu același dispozitiv, de obicei în funcție de vârstă, rasă și locație.

Totuși, modul în care funcționează dispozitivele de urmărire GPS pentru câini depinde în primul rând de tipul de dispozitiv. De exemplu, dispozitivele de urmărire a câinilor cu GPS celular au un cip încorporat care se bazează pe turnurile de telefonie mobilă pentru a transmite locația animalului de companie către telefon, oriunde în lume – de obicei cu o precizie destul de mare. Aceste tipuri de dispozitive de urmărire necesită un plan de abonament și funcționează numai atunci când există serviciu, ceea ce le face o alegere bună pentru câinii care locuiesc în locații cu acoperire celulară fiabilă.

Dispozitivele de urmărire prin Bluetooth

Pe de altă parte, dispozitivele de urmărire Bluetooth se asociază cu telefonul prin conexiune Bluetooth. Deoarece împărtășesc locația animalului de companie în raport cu smartphone-ul, aceste dispozitive oferă cea mai scurtă rază de acțiune și sunt mai bune pentru o urmărire de precizie pe o rază de câteva sute de metri. De obicei, sunt accesibile și vin cu funcții complementare utile.

Apple AirTags este un alt tip de dispozitiv de urmărire Bluetooth, dar cu o particularitate: utilizează iPhone-uri din întreaga lume pentru a identifica locația plăcuței tale. Acestea se bazează în mare măsură pe trecătorii cu iPhone-uri pentru a vă găsi cățelul, dar costă o fracțiune din prețul unui dispozitiv GPS adevărat. Testele efectuate de portalul Rover au constatat că AirTags pentru câini reprezintă un compromis interesant pentru stăpânii animalelor de companie.

Apoi, există dispozitive de urmărire construite pentru mediul rural. De obicei extrem de precise (până la centimetru), dispozitivele precum dispozitivul de urmărire GPS pentru câini Garmin nu folosesc turnuri de telefonie mobilă, Wi-Fi sau aplicații, ci se bazează în schimb pe frecvențe radio. Integrat într-o zgardă dotată cu o antenă, trackerul Garmin vă poate ajuta să vă localizați cățelul până la 9 mile distanță, ceea ce îl face o soluție viabilă pentru drumeții, vânătoare sau plimbări lungi în sălbăticie.

Ce spun experții despre dispozitivele de urmărire GPS pentru câini

Să începem cu elementele de bază. Dacă este microcipat, mai aveți nevoie să luați în considerare un dispozitiv de urmărire GPS pentru câini?

Răspunsul scurt este da. Practic, aproape niciun microcip pentru câini folosit în prezent nu este echipat cu servicii GPS pentru a vă urmări cățelul în cazul în care se pierde. Microcipurile sunt încă utile – la urma urmei, dacă cineva vă găsește câinele și îl duce la un veterinar sau la un adăpost cu un scaner, va găsi microcipul cu datele de contact. Dar nu oferă informații despre locația exactă a câinelui în cazul în care s-a pierdut.

Asta este ceea ce poate face un dispozitiv GPS bun pentru câini: să vă spună exact unde se află câinele în orice moment. Așadar, aveți nevoie de un dispozitiv de urmărire GPS? Sunt ele o măsură de siguranță pe care toți părinții de animale de companie ar trebui să o folosească sau sunt doar pentru cei care evadează?

Pentru a afla acest lucru, am vorbit cu doi experți în domeniul dispozitivelor GPS pentru câini: Erin Richardson, dresor de câini certificat (CPDT-KA), proprietar al Modern Minds Dog Training, și asistentul de dresaj Mallorie Valdez, al cărui pudel de serviciu, Elijah, este un utilizator activ al zgardei Fi și al dispozitivului de urmărire Fitbark.

Stăpânii care au în grijă animale de companie susțin dispozitivele GPS

Ambii dresori sunt de acord că dispozitivele GPS pentru câini pot oferi părinților de animale de companie un plus de liniște, mai ales dacă patrupezii lor sunt mai activi în aer liber. Richardson spune că acestea sunt inteligente pentru părinții de animale de companie cărora le place să își scoată câinii din lesă. „Chiar și un câine cu un dresaj aproape perfect riscă să se rătăcească atunci când nu este ținut în lesă într-o zonă deschisă”, precizează aceștia.

Valdez spune, de asemenea, că au fost de ajutor atunci când și-a dus cățeii în aventuri. „Când mergem în excursie sau cu cortul, nu numai că pot urmări câinii cu ajutorul GPS-ului”, Dar pot, de asemenea, să mă uit la nivelul lor de activitate și să le ajustez mâncarea în consecință pentru a mă asigura că primesc suficiente calorii în acele zile foarte active”.

Totuși, dispozitivele nu sunt lipsite de probleme. Richardson relatează că, la început, zgarda GPS îi avertiza că câinele lor a părăsit proprietatea când, de fapt, se afla doar în cușca sa. Dar, după o săptămână, problema a fost rezolvată, iar dispozitivul a fost destul de precis de atunci. Din experiența lui Valdez, dispozitivele ei au fost destul de precise, dar ea atrage atenția că unele durează mai mult decât altele pentru a actualiza locația, iar altele urmăresc doar „pașii” dacă te plimbi cu câinele și ai telefonul mobil la tine.