Sari la conținut
Home » Exista fonduri europene pentru realizarea primului recensamant al urșilor? Ministrul Mediului a făcut declarații

Exista fonduri europene pentru realizarea primului recensamant al urșilor? Ministrul Mediului a făcut declarații

Îți plac ursuleții?

Exista fonduri europene pentru realizarea primului recensământ al urșilor? Ministrul Mediului a făcut declarațiiPentru că în ultima perioadă de timp tot mai mulți oameni sunt atacați de urși, autoritățile din Covasna, Harghita, Mureș și Brașov au decis să pună punct acestor tragedii și au cerut sprijinul Parlamentului European.În acest sens, noul ministru al Mediului, Costel Alexe, declara că există fonduri europene pentru a realiza primul recensământ al urşilor din România.Acest program va fi demarat la începutul lui 2020, iar culegerea de date ar putea fi definitivată în vara viitoare.Rezultatul acestui recensământ ar putea fi baza unei politici publice întemeiate în privinţa urşilor pentru că va demonstra dacă numărul acestora a crescut îngrijorător sau nu, notează reporterul Bogdan Isopescu, potrivit rador.roReamintim că locuitorii din Salaj sunt terorizați de urși. Autoritățile au fost chemate să alunge animalele sălbatice care au intrat în mai multe gospodării din localitatea Huta, din judeţul Sălaj.Urșii au provocat stricăciuni localnicilor.

Potrivit sursei citate, primele apariții ale urșilor au fost semnalate de către localnicii din Huta luna trecută. Animalele au intrat în gospodăriile mai multor localnici, cărora le-a omorât păsări de curte, și au distrus mai mulţi stupi.

Sătenii spun că este pentru prima oară când se confruntă cu asemenea probleme și au cerut sprijinul autorităților. Locuitorii se apără cu ajutorul câinilor, iar în zonă a fost intensificate măsurile de pază cu ajutorul polițiștilor şi jandarmilor.Citește mai mult…

Etichete: