Sari la conținut
Home » Exemplu de iubire pentru animalele fără stăpân! Viață dedicată salvării acestora

Exemplu de iubire pentru animalele fără stăpân! Viață dedicată salvării acestora

  • de

Exemplu de iubire pentru animalele fără stăpân! Viață dedicată salvării acestora.

În Ialomița, o familie de elvețieni s-a mutat pentru a salva câinii străzii!

Din dragoste pentru câinii fără stăpân şi pentru România, Gianni Rubino, coordonatorul departamentului IT al unei firme elveţiene, şi soţia lui, Martina, au luat o hotărâre care avea să le schimbe viaţa. Au decis să rămână la noi în țară pentru a salva cât mai multe vieți.

Potrivit informațiilor antena3.ro, o familie de elveţieni s-a stabilit într-un sat din Ialomița cu gândul de a face minuni pentru câinii nimănui:

„Totul a început acum aproape şapte ani, atunci când am salvat primul căţel, pe nume Mogli. El este acum cu noi. Atunci am văzut România pentru prima oară. Am vizitat România, acum şapte ani, timp de 14 zile, şi ne-am îndrăgostit de ţară. Avem doi cai aici, două-trei ţestoase, avem iepuri, cu toţii sunt în siguranţă”, mai spune Gianni Rubino”, a spus Gianni Rubino, cofondator ONG.

Animalele primesc hrană, un adăpost cald şi multă iubire. Fundaţia este susţinută din donaţii din Elveţia. Tot în Elveţia, dar şi în Germania, ajung şi câinii adoptaţi din adăpost. 

Nu a fost însă uşor, pentru că Gianni şi Martina au preluat cele mai dificile cazuri: câini bătuţi, abuzaţi, traumatizaţi, bolnavi. Încet, dar sigur, cu dragoste şi răbdare, câinii au învăţat că nu toţi oamenii sunt la fel. 

Câinii salvaţi de Gianni şi Martina, care nu sunt adoptaţi, rămân în adăpost, unde sunt iubiţi şi ajutaţi să-şi recapete încrederea în oameni. Locuiesc în padocuri individuale, în care sunt căsuţe cu uşi termopan şi canapele. Fiecare căsuţă este frumos pictată de artişti talentaţi.

Cei care au un căţel sau o pisică pe care vor să o castreze sau sterilizeze îi pot trimite lui Gianni un mesaj pe pagina de Facebook a organizaţiei, Pfotenhilfe Mogli.

Şapte ani mai târziu, Gianni şi organizaţia Pfotenhilfe Mogli se pot lăuda cu un bilanţ demn de tot respectul: peste 1.000 de câini castraţi şi alţi peste 350 care au fost adoptaţi de familii iubitoare.