Sari la conținut
Home » Etapele de somn ale unei pisici. Cum se relaxează mâța ta

Etapele de somn ale unei pisici. Cum se relaxează mâța ta

Pisica cu ghetuțe albe; sursă foto FAQcats.com

Etapele de somn ale unei pisici. În timp ce apreciați diversele poziții de somn ale pisicii dumneavoastră, este posibil să fi observat unele contracții. V-ați întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru?

Oare visează? Ce se întâmplă în corpul lor? Aici aflăm care sunt etapele acestora de somn.

Etapele de somn ale unei pisici

În medie, pisicile dorm 15 ore pe zi, în comparație cu cele opt ore de somn pe care (ar trebui) să le aibă oamenii. S-ar părea că pisicile înțeleg valoarea somnului și prioritizează să își ia timp pentru a se odihni.

Somnul le ajută să se reîncarce, le menține sistemul imunitar și le susține starea generală de bine. În esență, pisicile adulte experimentează trei stadii de somn, iar pisicuțele patru.

Somnul pisicilor

Cel mai ușor tip de somn este reprezentat de scurtele „somnuri de pisică” pe care le fac felinele. În timpul acestui stadiu, pisicile sunt foarte conștiente de ceea ce le înconjoară.

Este posibil să observați că, în timp ce pisica dumneavoastră doarme, urechile ei încă se întorc ca răspuns la sunete.

Inițial, pisicile sălbatice foloseau somnul ca un mecanism natural de apărare. Acestea au transmis acest comportament pisicilor domestice moderne.

Somn ușor

O pisicuță care stă
O pisicuță care stă tolănită pe canapea și doarme

Somnul ușor se situează între un somn de pisică și somnul profund în ceea ce privește nivelul de conștientizare pe care îl experimentează pisicile.

În acest stadiu, pisicile sunt încă capabile să se năpustească la un moment dat, dacă este necesar. Această etapă durează în medie 25 de minute înainte de instalarea somnului profund.

Somnul profund

Somnul profund este cunoscut și sub numele de stadiul de mișcare rapidă a ochilor (REM) al somnului.

Atunci când dorm cu adevărat, pisicile trec în mod ciclic de la somn ușor la somn profund și înapoi.

Somnul profund durează doar cinci până la 10 minute la un moment dat și este momentul în care pisicile se agită și probabil visează, potrivit pawtracks.

De asemenea, este posibil să observați că pisica dvs. este mai greu de trezit atunci când se află în acest stadiu.