Esti pasionat de REPTILE? În perioada 10 octombrie 2020 – 13 iunie 2021, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, poți vedea comportamentul unora dintre cele mai fascinante viețuitoare!

Câteva specii pot fi admirate acum în siguranță în expoziția noastră, deoarece aceste vietăți extrem de interesante provin din locuri exotice și greu accesibile nouă. Expoziția dedicată exclusiv reptilelor oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase animale și vă dă prilejul să aflați de ce aceste frumuseți nu pot fi atinse, ci doar privite în expoziția noastră.

Mamba neagră, cobra scuipătoare, vipera de Gabon, pitonul reticulat sau anaconda sunt doar câțiva dintre oaspeții de seamă ai expoziției care pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează la mediul înconjurător și rolul pe care îl joacă în ecosistem. Astfel, pasionații de reptile vor afla că veninul reprezintă doar un instrument de supraviețuire și că multe reptile se folosesc de diverse substanțe chimice ca mijloc de comunicare sau chiar de camuflaj.