Sari la conținut
Home » Este sau nu productivă prezența animalelor de companie la birou. Câteva argumente pro și contra

Este sau nu productivă prezența animalelor de companie la birou. Câteva argumente pro și contra

Câinele se holbează la stăpânul său

Animalele de companie de la birou pot fi un beneficiu, dar vin la pachet și cu provocări. În cele ce urmează vă prezentăm avantajele și dezavantajele animalelor de companie la birou. Animalele de companie de la birou pot fi un beneficiu dezirabil pentru unii, dar o pacoste care distrage atenția pentru alții. Este important să cântăriți argumentele pro și contra pentru echipă înainte .

Animalele de companie de la birou pot ridica moralul angajaților și pot dezvolta o cultură organizațională propice, dar pot fi, de asemenea, perturbatoare pentru productivitate. Luați în considerare posibilitatea de a vă chestiona anonim echipa pentru a afla ce părere au angajații despre prezența animalelor de companie la locul de muncă.

Unii oameni adoră să fie în preajma animalelor la locul de muncă, fie că este vorba de a se juca cu un cățeluș, de a mângâia o pisicuță sau de a hrăni peștii de la birou. Asta înseamnă că animalele de companie la locul de muncă pot contribui la creșterea moralului angajaților. 

Din păcate, alții consideră că prezența lor este deranjantă și enervantă, iar alții încă se pot confrunta cu reacții alergice la părul animalelor de companie. 

Ar trebui să permiteți accesul animalelor de companie la birou

Această întrebaretrebuie să pornească de la câteva considerații simple. În primul rând, dacă vă închiriați spațiul, proprietarul permite prezența animalelor la fața locului? 

Dacă este o încălcare a contractului de închiriere, permiterea animalelor de companie în birou pur și simplu nu merită riscul. În al doilea rând, lucrați într-o industrie în care reglementările privind protecția consumatorilor ar putea împiedica prezența animalelor de companie la fața locului, cum ar fi serviciile de alimentație publică? 

Dacă da, este probabil că legea interzice prezența animalelor la fața locului unde se prepară alimente, așa că verificați cu echipa dumneavoastră de conformitate. După aceste considerații, este important să luați în considerare ce părere are echipa despre animalele de companie la birou. 

„Dacă în prezent biroul nu permite accesul animalelor de comoanie la locul de muncă, dar vă gândiți să deveniți prietenos cu acestea, primul pas ar trebui să fie chestionarea angajaților existenți cu privire la această idee, ascultând feedback-ul”, a declarat Teresa Marzolph, fondator și strateg de oameni la Culture Engineered. 

Cu feedback-ul echipei în mână, puteți începe să cântăriți argumentele pro și contra privind permiterea animalelor de companie la locul de muncă.

Avantajele unui animal de companie la birou

Aducerea animalelor de companie la locul de muncă îmbunătățește programul angajaților. Majoritatea stăpânilor prioritizează nevoile și poate fi o provocare să te asiguri că acestea sunt îngrijite în timpul turelor lungi. Proprietarii de câini în special trebuie să se asigure că caninii lor sunt plimbați în mod regulat, ceea ce poate duce la provocări legate de program și la necesitatea de a angaja un dog sitter. 

Cu toate acestea, dacă le permiteți angajaților să își aducă animalele de companie la serviciu, aceștia pot evita acest factor de stres și această cheltuială, ceea ce probabil le ridică moralul și le asigură că nu se grăbesc să iasă pe ușă pentru a ajunge acasă la prietenii lor blănoși la sfârșitul zilei.

Animalele de companie întăresc sănătatea mentală și ajută la prevenirea epuizării

Potrivit lui Emmi Buck, director asociat al relațiilor cu mass-media pentru Zen Media, animalele de companie pot reduce stresul și anxietatea, ceea ce duce la un mediu de lucru mai bun.

„Am constatat că majoritatea oamenilor iubesc animalele și sunt încântați să aibă prietenii blănoși la birou”, a spus aceasta. „Să ai animalul tău de companie sau al unui coleg la birou este înălțător și îți aduce un zâmbet pe față”, continuă Emmi Buck.

Animalele de companie din comunitate au un mod de a aduce oamenii laolaltă, eliminând tensiunea și oferind confort. Acest lucru i-ar putea face pe angajați să fie mai dispuși să iasă din zonele lor de confort și să socializeze cu echipa lor.

În plus, animalele de companie necesită timp și atenție, ceea ce poate promova pauze sănătoase de la sarcini și pauze creative. Acest lucru poate ajuta la prevenirea epuizării, oferindu-le angajaților șansa de a se deconecta puțin și de a se întoarce la muncă cu o minte proaspătă.

„Atunci când aveți nevoie de o pauză de la un proiect mare, animalele de companie sunt o modalitate excelentă de a vă lua un minut pentru a le scărpina pe burtă și a vă oferi o mini pauză rapidă”, a spus Buck. „De asemenea, au nevoie, în general, să meargă la oliță în aer liber, așa că este o gură de aer proaspăt… să faci un pas afară pentru a-ți plimba animalul de companie în timpul lucrului.” Animalele de companie promovează o cultură de companie mai fericită.

Marzolph a spus că aducerea unui animal de companie la locul de muncă face ca biroul să se simtă mai mult ca acasă pentru mulți, ceea ce promovează un echilibru sănătos între muncă și viața personală. Acești angajați probabil că nu vor vedea locul de muncă ca pe un mediu stresant, ci mai degrabă ca pe o casă departe de casă.

Dezavantajele unui animal de companie la birou

Echilibrul dintre viața profesională și cea privată este un mare pro, dar angajații pot merge cu ușurință prea departe. Fiți atenți la prea mult timp petrecut cu animalele de companie și nu la muncă. Asigurați-vă că includeți în politica privind animalele de companie așteptări care să le explice clar angajaților că productivitatea lor este pe primul loc.

„În timp ce plimbările rapide sau mângâierile pe burtă pot fi un bun echilibru între muncă și luarea de pauze, unele animale de companie ar putea fi mai nevoiaș decât altele și sfârșesc prin a irosi timpul angajaților de la birou”, a declarat Buck. „În plus, dacă un animal de companie este bolnav sau rănit, ar putea avea nevoie de mai multă îngrijire sau să tușească tare, ceea ce ar crește factorul de distragere a atenției animalului.”

De aceea este atât de important ca animalele de companie de la birou să fie dresate, a spus Hartstein. Dacă latră, sar pe oameni sau distrug mobilierul, ar putea aduce mai multe probleme decât ușurință, putând deveni chiar o responsabilitate.

Unii angajați pot avea alergii la animalele de companie

Dacă vreunul dintre angajații este alergic la un animal, acesta ar putea fi nu numai un „ucigaș” de moral, ci chiar o răspundere legală.

Alergiile sunt în special legate în mod obișnuit de animalele cu păr, cum ar fi majoritatea câinilor și pisicilor. Luați în considerare dacă vreunul dintre angajați are alergii înainte de a implementa o politică privind animalele de companie la birou.

Animalele de companie pot fi murdare

Nu vreți ca biroul dumneavoastră să miroasă ca un magazin de animale de companie sau să devină insalubru pentru lucrătorii dumneavoastră, ceea ce se poate întâmpla uneori cu animalele. 

Acestea pierd, se îmbolnăvesc și au accidente, iar curățenia după ele ar trebui să fie o prioritate absolută dacă le permiteți să intre la locul de muncă.

Părul în plus în jurul biroului … poate fi o neplăcere pentru cel care face curățenie și chiar pentru unii dintre colegii care preferă un spațiu de lucru ordonat”, a declarat Buck. „Chiar dacă animalele de companie sunt complet dresate la oliță, există întotdeauna potențialul ca animalul de companie să intre în ceva ce nu ar trebui să facă și fie să facă mizerie, fie să se îmbolnăvească și să vomite în birou.”

Dacă alegeți să aveți animale de companie la locul de muncă, asigurați-vă că mențineți biroul curat și proaspăt și fiți receptivi la orice preocupare din partea angajaților cu privire la animalele de companie murdare de la birou.