Sari la conținut
Home » Este pentru prima oară când se află adevărul! Cercetătorii sunt în al nouălea cer: „Proiect de vis”

Este pentru prima oară când se află adevărul! Cercetătorii sunt în al nouălea cer: „Proiect de vis”

Este pentru prima oară când se află adevărul! Mega-rechinului preistoric făcut faimos de filmele de la Hollywood a fost, în sfârșit, dezvăluită de oamenii de știință. Cercetătorii au reușit și sunt extrem de fericiți.

Cercetătorii de la Universitățile Swansea și Bristol și-au combinate datele matematice cu natura pentru a dezvălui cât de mare era acest rechin. Studiul a fost publicat în jurnalul Scientific Reports.

O înotătoare dorsală este cât un om adult

Oamenii de știință au folosit metode matematice și comparații cu rudele contemporane pentru a determina mărimea fiorosului megalodon, care a trăit între 23 și 3 milioane de ani în urmă.

Rezultatele sugerează că un megalodon de 16 metri lungime

Rezultatele sugerează că un megalodon de 16 metri lungime, aproape de trei ori mai lung ca un mare rechin alb, avea cel mai probabil un cap de aproape 4,65 metri lungime, o înotătoare dorsală la fel de mare ca un om adult, anume 1,65 metri, precum și o coadă de aproape 3,85 metri.

Jack Cooper, de la Universitatea Swansea, a descris cercetările drept un „proiect de vis”.

De ce a fost dificilă determinarea dimensiunilor rechinului?

„ Megalodon a fost animalul care m-a inspirat să urmez paleontologia, însă studiul întregului animal a fost dificil având în vedere că tot ce avem sunt doar niște dinți”, a spus Cooper.

„Este semnificativ faptul că am reușit să producem estimări ale proporțiilor și dimensiunilor pentru părțile din corp la care nu avem fosile”, a mai adăugat cercetătorul, potrivit Science Alert.