Sari la conținut
Home » Este ok să se bălăcească blănosul tău în piscină ? Cât de nociv este clorul pentru căței

Este ok să se bălăcească blănosul tău în piscină ? Cât de nociv este clorul pentru căței

 Știai că și animalele pot face insolație? sursa foto: dreamstime.com

 

Este ok să se bălăcească blănosul tău în piscină ? O piscină poate fi irezistibilă în zilele caniculare de vară, nu doar pentru noi, ci și pentru companionii noștri canini.

Cu toate acestea, înainte ca prietenul tău blănos să facă o baie în apele clorinate, este vital să înțelegi potențialul efect pe care acest produs chimic îl poate avea asupra animalului tău de companie. Poate afecta potențial câinii în mod diferit.

Este ok să se bălăcească blănosul tău în piscină ?

În ceea ce privește dezinfectarea piscinelor, se folosesc cantități mici de clor, suficient de mici pentru a fi inofensive pentru câinele tău. Deși nu este neapărat toxic pentru câini, clorul din piscine poate cauza probleme pentru companiile noastre canine.

Câinii cu piele sensibilă sau uscată pot experimenta reacții adverse mai pronunțate la clor. Câinii care adoră să bea apă din piscină ar putea avea probleme digestive. Cum ar fi vărsături și chiar o eroziune a esofagului dacă concentrația de clor este mai mare.

În cazul în care câinele tău are pielea sensibilă, piscinele clorinate pot usca și mai mult pielea lor și pot face ca blana să le fie casantă. Ceea ce, alături de problemele anterioare ale pielii și blănii, poate fi deranjant pentru cățel.

Pentru a contracara acest efect, spală întotdeauna câinele după ce iese din piscină. Poți folosi doar apă de la robinet pentru a îndepărta apa cu clor.

Fă-i o baie după ce iese din piscină!

Dar dacă câinele tău este foarte sensibil și vrei să se bucure ocazional de timpul petrecut în piscină, fă-i o baie după ce iese din piscină.

Folosește un șampon pentru animale de companie ușor, hidratant, cum ar fi formula cu ovăz, pentru a hrăni pielea și blana lor și pentru a contracara efectul de uscare al clorului după o baie în piscină.

Pentru câinii predispuși să bea apă din piscină, se recomandă să-i supraveghezi cu atenție. Cantitățile de clor din piscine sunt considerate sigure pentru câini și oameni.

Dar alte substanțe chimice pot fi periculoase când sunt înghițite. Este esențial să fii precaut. Cu alte cuvinte, este mai bine să fii precaut și să împiedici animalul de companie să bea prea multă apă din piscină, conform petguide.com.