Sari la conținut
Home » Este bine ca pisica să doarmă în pat cu mine?

Este bine ca pisica să doarmă în pat cu mine?

Este bine ca pisica să doarmă în pat cu mine?

Este bine ca pisica să doarmă în pat cu mine? Somnul pisicilor este cu adevărat fascinant, deoarece aceste feline se bucură de o medie de 15 ore de odihnă pe zi. Cu toate acestea, modul în care își gestionează ciclurile de somn poate fi destul de diferit de al nostru.

De exemplu, la ora 2 dimineața, o pisică care a dormit pe tot parcursul zilei poate să-și transforme brusc patul într-un teren de purrkour, sărind și alergând prin cameră.

Este bine ca pisica să doarmă în pat cu mine?

Există variabilitate și în preferințele de somn ale pisicilor noaptea, unele fiind mai active în timp ce încercați să dormiți.

Există totuși anumite aspecte de luat în considerare atunci când alegeți să împărțiți patul cu pisica ta. De exemplu, alergiile și astmul reprezintă factori de risc.

Dacă suferiți de alergii, ar fi indicat să evitați să lăsați pisica să doarmă în patul dumneavoastră.

În cazul unei alergii la pisici, medicii recomandă eliminarea acestora din locuință, dar există și opțiuni mai puțin drastice. Cum ar fi închiderea ușii dormitorului și utilizarea unui filtru HEPA pentru a atenua simptomele.

Un alt aspect de luat în considerare este prezența puricilor și a altor paraziți. Atunci când împărțiți patul cu o pisică, împărțiți și patul cu posibilii paraziți pe care aceasta îi poate purta.

Dacă pisica ta iese afară, există riscul să aducă purici, căpușe și alți paraziți în patul vostru.

Este recomandat să rezervați vizitele pisicilor în camera copiilor

Este important să discutați cu medicul veterinar despre opțiunile disponibile pentru a proteja atât pisica, cât și familia.

Trebuie să fiți conștient de pericolul pe care îl prezintă patul pentru copiii mici. Pisicile adoră să se cuibărească în locuri înalte și acoperite, iar pătuțurile copiilor pot părea destul de atrăgătoare pentru ele.

Există riscul ca părul dens al pisicii să prezinte un risc de sufocare pentru un nou-născut care doarme. Este recomandat să rezervați vizitele pisicilor în camera copiilor pentru momentele în care aceștia sunt treji.

În ciuda acestor provocări, dacă nu întâmpini astfel de probleme și nu ești alergic la pisică, dormitul cu aceasta poate fi complet sigur și reconfortant.

Dacă pisica ta doarme bine noaptea, atunci bucură-te de momentele de ghemuit sub pătură împreună, conform freeptes.ro.

Etichete: