Sari la conținut
Home » Empatia animalelor. Un ied abandonat a fost adoptat de o cățelușă. Acesta este hrănit alături de puii ei

Empatia animalelor. Un ied abandonat a fost adoptat de o cățelușă. Acesta este hrănit alături de puii ei

Un ied abandonat a fost adoptat de o cățelușă din rasa Great Pyrenees în vârstă de 3 ani, pe nume Blιzzιe, care a născut recent 4 pui. Aceasta a recurs la instinctul matern de a adopta un ied care a fost respins de mama sa, sărind peste gard pentru a lua puiuțul abandonat, pentru ca, ulterior, să-l așeze alături de cățeii ei și să-l hrănească cu lăpticul propriu. După câteva zile, Blιzzιe și Rita, în vârstă de 4 săptămâni, au format deja o legătură puternică.

Glori Rushing, o fermieră în vârstă de 18 ani, deține împreună cu soțul ei o fermă în Lincoln, Missouri. Ea nu a avut nicio obiecție în privința adoptării Ritei de către Blιzzιe. Ea a declarat: „Am cumpărat-o pe Smore (capra)  în urmă cu aproximativ patru luni și am fost surprinsă când a avut cvadrupleți. Din păcate, ceilalți trei pui nu au supraviețuit, iar Smore nu a vrut să aibă de-a face cu Rita”, potrivit news86times.com.

„Blιzzιe a avut de curând căței, iar țarcul ei are un gard de aproximativ doi metri”, a adăugat Glori. „A sărit peste el pentru a o lua pe Rita (iedul) și a pus-o alături de proprii ei căței. Blιzzιe a avut grijă de Rita, așa că am lăsat-o să o țină pentru că făcea o treabă extraordinară.”

Potrivit lui Glori, Blιzzιe a mai născut căței și înainte, însă de data aceasta a născut cei mai puțini puiuți. Deoarece are mult lapte pentru a-și hrăni cățeii, a putut adăuga un pui la ai ei. Întrucât mama Ritei, Smore, a abandonat-o după ce și-a pierdut ceilalți pui, Blιzzιe nu a ezitat să o ia în grijă.

Iedul preferă lăpticul cățelușei, în detrimentul celui din biberon

Cuplul a încercat să o reunească pe Rita cu mama ei, dar aceasta continua să își respingă copilul, iar instinctele materne ale lui Blιzzιe sunt mai puternice ca niciodată. Glori i-a permis lui Blιzzιe să o adopte pe Rita. Cuplul a încercat să hrănească iedul cu biberonul, dar Rita (iedul) a preferat în continuare laptele lui Blιzzιe.

„Încerc să o hrănesc pe Rita cu biberonul, dar Blιzzιe vrea să o alăpteze”, a spus Glori. „Blιzzιe stă acolo și o așteptă. Îi dădeam Ritei un biberon la fiecare două ore, pentru că nu știam cât de bun ar fi laptele de câine pentru o capră, dar ea mergea, în schimb, și se hrănea de la Blιzzιe. Cățelușa ar trebui să ne ajute să avem grijă de fermă și de capre, dar nu am mai văzut-o niciodată să se ocupe de una (o căpriță) în felul acesta.”

Glori este uimită că nu a fost nevoie de ceva timp pentru ca puii și copilul să se înțeleagă. Rita se potrivește perfect și nu s-a gândit nicio clipă că este diferită de frații ei adoptivi.

„Rita și ceilalți cățeluși se înțeleg atât de bine, este foarte bună cu ei, deși are niște picioare mari și lungi. Se comportă ca și cum ar fi unul dintre cățeluși.” a spus Glori cu o privire uimită și cu un sentiment de ușurare. Totul e bine când se termină cu bine.

Acest caz în care un ied abandonat a fost adoptat de o cățelușă reprezintă un bun exemplu pentru faptul că empatia funcționează și în cazul animalelor.