Sari la conținut
Home » Eliminarea mirosurilor neplăcute de la pisici. Cum puteți proceda

Eliminarea mirosurilor neplăcute de la pisici. Cum puteți proceda

Cum ai grijă de o pisică cu FIV?

Eliminarea mirosurilor neplăcute. Eliminarea mirosului de pisică din covoare și mobilier este esențială pentru a face casa să fie curată. Principalul inamic este urina pisicii.

Eliminarea mirosurilor neplăcute: Care este cauza

Eliminarea mirosurilor neplăcute: O pisicuță
Eliminarea mirosurilor neplăcute: O pisicuță cu clopoțel la gât

Urina de pisică conține acid uric, care poate persista în covoare, textile și lemn timp de ani de zile! Bicarbonatul de sodiu, oțetul, săpunul și peroxidul de hidrogen pot neutraliza mirosurile temporar. Dar o zi umedă poate determina acidul uric să se recristalizeze, iar „mirosul de pisică” notoriu va reveni.

Singura modalitate de a distruge acidul uric este să utilizați un curățitor enzimatic,. Zonele afectate de pe covor sau textile trebuie să fie înmuiate în curățitor enzimatic și lăsate să se usuce complet. Enzimele descompun acidul uric în gaze. Prin uscare naturală, gazele se evaporă, lăsând covoarele și textilele să miroasă din nou proaspăt. Curățătorii enzimatici pot fi găsiți online și în majoritatea magazinelor alimentare.

Cum să curățați

Indiferent dacă pisica dvs. a urinat recent pe o suprafață din casă sau aveți pete și mirosuri vechi, este important să abordați problema cu o strategie. Iată câteva linii directoare de bază pentru a vă ajuta să începeți:

Folosiți un prosop vechi pentru a absorbi cât mai multă urină posibil imediat ce găsiți o pată.

Lăsați un curățitor enzimatic să acționeze pe zona pătată timp de câteva ore și să se usuce în mod natural.

Puneți un coș de rufe peste zonă în timp ce este tratată pentru a ține pisica departe de curățitor.

Deschideți ferestrele și porniți ventilatoarele pentru a menține circulația aerului și pentru a ajuta mirosurile să părăsească casa.

Încercați să identificați de ce pisica dvs. face acest lucru (probleme urinare, stres, schimbare de rutină etc).

Curățarea zonei în mod corespunzător cu oțet și apoi aplicarea unui tratament enzimatic va descompune și va evapora acidul uric, iar casa dvs. va fi lipsită de mirosuri de pisică.

Oțetul și curățitorii enzimatici funcționează pe toate suprafețele: podele din lemn masiv, covoare, saltele. Dar amintiți-vă, toate tipurile de podele și țesături pot fi afectate diferit de curățători, așa că testați întotdeauna o mică zonă înainte de a face orice tratament.

Nu utilizați niciodată un curățitor cu abur sau căldură pe petele de urină de pisică,. Acest lucru poate fixa pata și o poate face mai greu de înlăturat. Dacă ați curățat deja covoare sau saltele cu abur, asigurați-vă că faceți tratamentul enzimatic de mai multe ori. Mirosurile puternice se mențin de obicei mai mult timp în textile și covoare și pot avea nevoie de câteva tratamente, conform hillspet.com.