De 1148 Vizualizari

Ei sunt primii ȘOARECI născuți din PĂRINȚI de același SEX. Cum a fost POSIBIL?

Știinţa reproducției nu mai are frontiere, așa că s-au obţinut şoareci sănătoşi provenind din părinți de același sex, mai exact, de la două mame. 

S-au mai născut şi şoareci cu doi taţi, dar aceştia au supravieţuit doar două zile, după cum a raportat echipa de specialişti chinezi care a anunţat reuşita experimentului. Nu există perspectiva iminentă ca această tehnică să fie folosită în cazul oamenilor, dar experimentul demonstrează că barierele biologice în cazul reproducerii indivizilor de acelaşi sex pot fi depăşite, transmite theguardian.com.

Pentru a obţine şoricei cu două mame, cercetătorii au folosit celule stem embrionice de la o femelă iar apoi cu ajutorul instrumentul de editare genetică Crispr-Cas9 au modificat ADN-ul unor celule provenite de la o altă femelă pentru ca materialul genetic să aibă caracteristici mai apropiate de cele ale masculilor.

În urma studiului s-au obţinut 29 de şoricei vii din 210 embrioni. Puii de rozătoare au fost normali, au ajuns la maturitate şi au avut la rândul lor pui.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X