Sari la conținut
Home » Educația la căței! Sfaturi despre cum poți rezolva problemele de comportament

Educația la căței! Sfaturi despre cum poți rezolva problemele de comportament

  • de
Educația la căței! Sfaturi despre cum poți rezolva problemele de comportament.
Ce ne facem atunci când cățelul lăsat singur se apucă să strice lucruri prin casă?
O teamă principală în rândul celor care doresc să își aducă în viața lor un câine, este reprezentată în principal de frica momentului în care trebuie să îl lase singur acasă. De multe ori, anumiți căței tind să adopte un comportament agresiv și distructiv, însă, prin intermediul sfaturilor enumerate în acest articol, putem să „educăm” patrupedul.

Unii rod tocurile de la uși, alții mobila, unora le plac cablurile, altora le place în mod deosebit textura pereților. Și să nu mai vorbim de încălțăminte, favorita micilor patrupezi.

Detalierea problemei. De unde provine acest tip de comportament distructiv?

Aproape toți câinii trec prin faza rosului atunci când sunt în creștere și, odată cu ei, și dinții. Perioada respectivă este cea mai importantă în cadrul procesului de educare a patrupedului. Astfel, noi trebuie să învățăm câinele ce este corect, și ce nu:

  1. Repetă de fiecare dată că nu are voie!
  2. Oferă-i o jucărie specială pentru dentiție în locul obiectelor alese de el!

În schimb, dacă vârsta cățelului este una înaintată, comportamentul distructiv poate fi un indiciu al singurătății, anxietatea de separare fiind o cauză extrem de comună, pe lângă energia în exces.

Sfaturile de care trebuie să ținem cont atunci când plecăm de acasă! Educația la căței!

1. Educația

Exact ca în cazul oamenilor, educația face minuni și în cazul cățeilor. Cu cât mai devreme începem să educăm un câine, cu atât mai ușor ne va fi în viața de zi cu zi. Cățeii, duși sau nu la un dresor specializat, este mult mai fericit atunci când îi impui reguli.

2. Jucăriile

Dacă vei lipsi mult timp de acasă, lasă-i jucăriile favorite la îndemâna pentru a se întreține cu ele și nu cu mobilierul tău.

3. Zone restricționate

Pentru a diminua efectele distrugătoare ale unei eventuale crize de anxietate din partea patrupedului iubit atunci când nu ești acasă, cel mai bine este sa îi limitezi accesul în anumite zone din casă. Cel mai simplu mod de a o face este să închizi ușile camerelor pe care le dorești intacte atunci când pleci de acasă.

4. Program de masă

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru cățelul tău este să îi stabilești un program fix pe durata întregii zile, atât pentru plimbări, cât și pentru mâncare. Astfel nu va fi anxios și nu va face dezastru în casă.

5. Plimbări lungi

Este important ca un câine să aibă parte de doza necesară de mișcare, să își consume energia pentru ca atunci când este în casă să nu fie acaparat de nervozitate sau anxietate și să se răzbune pe tot ceea ce îi cade în lăbuțe.