De 1292 Vizualizari

E sezonul fătărilor, păstrați resturile de mâncare

VIER PFOTEN incepe proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan din Capitala

Sandra Salagean

Lunile aprilie și mai sunt perioadele de vârf în care cățelele încep să fete.

În scurt timp vom vedea pe la colțuri de bloc mici suflețele căutând hrană. Vom vedea căței aruncați în ghene, pe câmpuri, vii sau morți, pentru că în lumea noastră urbană, cam așa se anunță sosirea anotimpului cald. Tu vei strânge în pungi resturile zilnice de mâncare, asociațiile de ajutorare vor umple Facebook-ul de anunțuri disperate pentru adopție și vredictul, la sfârșitul anului, o să vină sec din partea edililor: Numărul maidanezilor a crescut!

Personal, nu sunt de acord cu omorârea lor. Nu o să fiu niciodată, indiferent de contex, pentru că dreptul la viață îl avem toți, și oameni, și animale. Și apelez la prietenii pe care Animal Zoo i-a strâns în gașcă sa, să tragem linie la Revelionul lui 2014 și pe listă să vedem că am bifat în 2013 și sterilizarea unei cățele de pe stradă.

 

Să nu credeți că dacă plătiți taxe veți avea un organ ablilitat care să facă asta pentru voi. Chiar dacă în teorie, lucrurile stau așa, în practică…

 

Deci, anul acesta, luna asta mai ales, luați o cățelușă de pe stradă și mergeți la un cabinet veterinar. Mulți dintre veterinari vor face această operație în mod gratuit. Singura cheltuială a voastră o să fie drumul, timpul și poate două zile de îngrijire pentru acel suflet amărât. Dar nimic nu se pierde. E o afacere prosperă, pe care o faci cu Cel de Sus. Nu ai cum să nu ieși în câștig!

 

Dacă ești din București și vrei să sterilizezi o cățea comunitară, dar nu ai posibilități financiare, trimite un e-mail cu povestea ta la adresa contact@animalzoo.ro și noi o să te îndrumăm către un cabinet dispus să facă operația în mod gratuit.

 

VIER PFOTEN incepe proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan din Capitala

Organizatia VIER PFOTEN anunta inceperea proiectului de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan de pe intreg teritoriul Capitalei, in baza Protocolului incheiat cu Primaria Municipiului Bucuresti. Campania va consta in prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabica, marcarea cu crotaliu, inregistrarea si returnarea in teritoriu a animalelor fara stapan de pe strazile Capitalei.

Medicii VIER PFOTEN vor opera intr-o clinica special amenajata in incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Bucurestenii care doresc sa dea o mana de ajutor echipei VIER PFOTEN pot veni cu animalele fara stapan la clinica. Ei pot suna pentru programare la numarul de telefon 021.316.77.31.

5 Comentarii

 1. si cum apar „micile astea sufletele” ma rog – cind toti vagabonzii(pardon „metisii”) sint castrati de vreo 77 de ori pina acum de ONG-urile de buna credinta?
  Va bateti joc de animale lasindu-le sa traiasca si sa se inmulteasca la coltul blocului. E oare asa greu sa-i adoptati si sa aveti responsabilitate asupra ingrijirii lor?

  Iar chestia cu „campania de sterilizare” o tot auzim din anii 90 – rezultatele se vad in fiecare primavara, pe la colturile de bloc.

  • NewLevel spune:

   Am facut eu un calcul, la un moment dat, bazat fix pe datele oferite de 4 labe.
   Ziceau ei ca in Bucuresti sint N ciini (scuze, nu-mi mai amintesc numerele exacte, dar ideea ramine) si ca ei pot sterliza x ciini pe an.
   Problema e ca, dupa datele lor, toti cei N ciini ar fi trebuit sa fie deja sterilizati de vreo 2-3 ori.

 2. Romania – tara ciinilor vagabonsi si a ONG-urilor care se prefac ca fac.
  Auzim de „sterilizare” de ani de zile, nimic concret. Si acum, in „sezonul fatarilor”, romansii hranesc cu „resturi”(ca deh, mai mult nu se pot implica) noi hoarde de maidanezi.

  hai, cenzurati si asta

 3. Sunteti ipocriti, perversi, traiti dupa cainii astia necajiti , Euthanasiati-i , nu-i mai chinuiti, mai ales iarna la -30°. Sa va fie rusine! imbolnaviti oamenii, multi sunt morti din cauza asta, ar trebui sa platiti pentru asta, sa fiti dati in judecata de familiile celor decedati muscati de caini.

 4. Daca sterlizarea rezolva problemele ridicate de ciinele comunitar : musca , latra , umple strada de rahat ; atunci aveti sprijinul meu . Daca nu , sa nu risipim resursele aiurea , ca nu ne dau banii afara din casa .

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X