Sari la conținut
Home » Dușmanul patrupedului meu sunt medicamentele! Cum i le administrez mai ușor?

Dușmanul patrupedului meu sunt medicamentele! Cum i le administrez mai ușor?

Măsuri de prim ajutor pentru situații urgente!

Dușmanul patrupedului meu sunt medicamentele! În situații nefericite, când prietenul tău canin se îmbolnăvește, administrarea medicamentelor poate fi o provocare.

Pentru administrarea medicamentelor în ochi, precum unguente oftalmice sau coliruri, trebuie să abordezi cu grijă procedura.

Dușmanul patrupedului meu sunt medicamentele!

Acestea sunt utilizate pentru tratarea afecțiunilor cum ar fi conjunctivitele sau keratitele și pot conține antibiotice, antiinflamatoare sau alte substanțe active.

Cu toate că câinele poate închide instinctiv ochii atunci când se apropie ceva, aplicarea trebuie făcută de 3-4 ori pe zi. Procedura poate fi mai ușoară pentru câinii de talie medie sau mare când stau în șezut între picioarele stăpânului.

Pentru a administra medicamente în urechi, frecvente în cazul otitelor, poți ridica cu grijă urechea câinelui și aplica soluția recomandată.

Este important să cureți urechea în prealabil. Dacă câinele este predispus la reacții violente, o botniță ar putea fi folosită pentru siguranță.

Trebuie să sprijini capul câinelui și să aplici picăturile cu grijă în fiecare nară

În cazul administrării medicamentelor pe cale nazală, trebuie să sprijini capul câinelui și să aplici picăturile cu grijă în fiecare nară. Această metodă poate fi necesară în cazul afecțiunilor tractului respirator superior.

În toate aceste proceduri, este esențial să te consulți cu medicul veterinar. Iar acesta poate arăta cum să administrezi corect medicamentele.

Un ajutor suplimentar sau chiar o botniță pot fi utile în cazul câinilor mai irascibili.

Câinii pot reacționa negativ la procedura de administrare a medicamentelor, mai ales dacă trebuie să li se deschidă gura sau să li se ofere manual medicamentul. Aceasta poate crea o asociere negativă.

Unii câini pot dezvolta stres sau frică legată de administrarea medicamentelor, în special dacă aceasta devine o experiență frecventă și neplăcută. Există câteva strategii pe care le poți încerca pentru a facilita administrarea medicamentelor unui câine.

Acordă atenție specială comportamentului câinelui după administrarea medicamentelor pentru a asigura eficacitatea tratamentului, conform eva.ro.