Sari la conținut
Home » Dupa cersetorul roman din Franta, un altul – din Italia, s-a luptat cu autoritatile pentru recuperarea cainelui confiscat!

Dupa cersetorul roman din Franta, un altul – din Italia, s-a luptat cu autoritatile pentru recuperarea cainelui confiscat!

Un roman din Gallarate (Varese, Lombardia) a impresionat pana la lacrimi un avocat italian, atunci cand, potrivit www.actualitatea.it, i-a cerut sa il ajute sa isi recupereze singura familie care ii ramasese, si anume – un caine!Aparent, povestea romanului nu este decat una ca atatea altele, traita pe strazile din Italia, in care sute de cersetori incearca sa inmoaie inima trecatorilor, stand alaturi de un caine si de o pancarta cu „ajutati-ma sa-i dau de mancare!”.Multi spun ca este doar o forma de exploatare a animalelor, folosite drept momeala, iar in spatele acestora se ascund adevarate retele mafiote care se folosesc de bietele animale pentru a se imbogati.Surprinzator insa, nu la fel stau lucrurile si in cazul cersetorului roman, pe numele sau Daniel, care si-a adus cainele in strada, alaturi de el, la cersit.Luat la ochi inca din luna iulie de carabinierii din Varese care il goniseră si ii confiscasera un ruscsac, Daniel nu s-a lasat intimidat si nu s-a gandit niciun moment ca, dupa ruscac, politistii ar putea sa ii ia si cainele credincios.Luna trecuta, povesteste pentru sursa citata, Daniel, o patrula de politisti a venit sa „curete” zona de cersetori. Dupa ce l-au amenintat si l-au obligat sa plece din zona, carabinierii i-au sechestrat cainele pe care apoi l-au incredintat unui adapost de animale.”L-au insfacat intr-o clipa de langa mine, iar cainele chiar a incercat sa il muste pe unul dintre politisti. A facut-o pentru a ma proteja”, spune Daniel. Sfasiat de durere, acesta s-a adresat imediat unui avocat italian care il mai ajutase si in trecut si, impreuna cu acesta, au facut toate demersurile pentru a recupera animalul de companie.”Daniel nu facea altceva decat sa stea intr-un colt de strada, alaturi de cainele sau, fara sa deranjeze pe nimeni. Cineva l-a reclamat la politie, pentru a-l goni din zona. Probabil acel cineva s-a lasat pacalit de propaganda dusa de Lega Nord”, a adaugat avocatul lui Daniel.După zile la rand de insistente din partea lui Daniel si numeroase interventii ale avocatului, carabinierii i-au dezvaluit numele adapostului unde se afla cainele.Pentru a-l recupera, romanul a fost nevoit sa achite 72 de euro. „Poate pentru unii e putin lucru, insa pentru cei ca mine, care nu au nimic pe lume, cainele acesta reprezinta totul”, le-a spus Daniel politistilor italieni!P.s. Puteti citi si povestea gorjeanului, care cerseste in Paris si al carui caine a fost luat de o asociatie franceza pentru protectia animalelor, pe motiv ca nu este bine ingrijit, in stada!