Sari la conținut
Home » DISPERARE: Un miliardar armean si-a cumparat o gradina zoologica, apoi a abandonat-o! Animalele sunt la un pas de moarte!

DISPERARE: Un miliardar armean si-a cumparat o gradina zoologica, apoi a abandonat-o! Animalele sunt la un pas de moarte!

Situatia animalelor salbatice dintr-o gradina zoologica din orasul Gyumri, din Armenia, este disperata. Necuvantatoarele inchise in custi sufera de foame, dupa ce un oligarh local le-a abandonat si a renuntat sa le mai asigure hrana de zi cu zi. Ajutate sa supravietuiasca de un cuplu de pensionari, cu posibilitatile modeste de care dispun, situatia bietelor animale se inrautateste pe zi ce trece.Potrivit adevarul.ro, miliardarul a cumparat gradina zoologica din Gyumri in urma cu aproape doi ani, in dorinta de a-si uimi prietenii bogati. Aici organiza petreceri spectaculoase, unde se falea cu animalele salbatice folosite pe post de decor exotic insufletit. Bogatasul a disparut insa in urma unor neintelegeri cu mafia locala, iar animalele au ramas in voia sortii, autoritatile refuzand sa se ocupe de ele, noteaza Daily Mail. Impresionati de animalele parasite, un cuplu de pensionari, Hovhamnes si Alvina Madoyan, se straduieste sa le faca rost de manacare, insa aceasta nu este suficienta, asa ca animalele sunt mereu infometate. Cei doi soti au povestit ca hanesc leoaica si puii, un leu, doi porcusori de Guineea, dar si cei doi ursi care au supravietuit cu resturile pe care reusesc sa le adune, dar si cu ceea ce mai primesc de pomana de la oameni.https://www.youtube.com/watch?v=mAxtpL-q7YE”Nu am putut indura sa auzim aceste creaturi ale Domnului suferind. Asa ca le-am adus apa impreuna cu sotia si am facut rost de ceva de mancare de la un macelar din zona. Asa reusim sa trecem de fiecare zi, cu ceea ce reusim sa strangem. Nu reusim sa convingem pe nimeni sa le ajute. Fostul proprietar se pare ca a avut niste probleme cu mafia locala, iar guvernul nu vrea sa ia masuri, timp in care animalele sufera”, au povestit acestia.Uneori, batranii mai primesc de la localnici ovaz sau alte cereale si prepara un fel de terci cu care le hranesc, dar nu este suficient pentru animalele care sunt innebunite de conditiile in care traiesc. Se intampla destul de rar ca un veterinar sa mai treaca sa le vada, dar nu poate decat sa constate starea jalanica in care au ajuns.Prizoniere in custi, animalele se lovesc adesea cu capul de bare, si se plimba agitate, spre disperarea celor doi ingrijitori de ocazie.Organizatia International Animal Rescue din Marea Britanie incearca sa atraga atentia asupra acestui caz disperat, in speranta ca autoritatile din Armenia vor actiona, intr-un final, spre binele animalelor. Nu a fost demarata o actiune de strangere de fonduri pentru ajutorarea animalelor, iar animalele este posibil sa nu supravietuiasca iernii.